Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2020. augusztus 6. 15:32 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenötödik száma.

Az egykor rangos vendégeket is fogadó Körös Hotel az elmúlt több mint két évtizedben már leginkább csak Békéscsaba belvárosát csúfította. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azonban július 29-én olyan bejelentést tett, amellyel újraéled a remény, hogy véglegesen megoldódhat a Körös Hotel sorsa. A részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Az újságban írunk arról, hogy a világ legnagyobb Munkácsy-gyűjteményét magáénak tudó Munkácsy Mihály Múzeumban hamarosan új tárlat nyílik a festőóriás alkotásaiból. Az egyébként sem hétköznapi kiállítás ráadásul három különleges alkotással gyarapodott.

Olvashatnak arról, hogy Szarvas Pétertől, Békéscsaba polgármesterétől rengetegen érdeklődtek az utóbbi időben az augusztus 20-ai rendezvények felől. Bár – minden eshetőségre felkészülve – a polgármesteri hivatal munkatársai és a város kulturális intézményei már a veszélyhelyzet megszüntetését követően elkezdték az augusztus 20-ai ünnepi programok szervezését, a nagy rendezvények Békéscsabán is elmaradnak.

Beszámolunk arról, mire szolgál a Békéscsabai Háziorvosi Kártya, kik kerültek be a Körösök Völgye Naturpark Egyesület új vezetőségébe, és arról is, milyen céllal vesz részt a város a HungAIry LIFE integrált projektben.

A városháza dísztermében mutatták be július 28-án a Wenckheim turista- és kerékpárút terveit, valamint a szintén kerékpáros kötődésű, az iparterületeket érintő infrastrukturális fejlesztéseket. Ennek részleteit szintén megtalálják a Csabai Mérlegben.

Vendégjegyzetünkben Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ír az Élővíz-csatorna, azaz a mi Körösünk szépségeiről, és az ezzel kapcsolatos tervekről.

Kudlik Júlia közönségtalálkozóra érkezett nemrégiben Békéscsabára, de előtte a Békéscsabai Médiacentrumban mesélt a Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekessel közös két albumáról, és a hazai televíziózás hőskoráról is.

Békéscsaba 1920 rovatunkból megtudhatják, hogy a város neve minek apropóján szerepel a trianoni békében, a 302. cikkben. Fejezetek Békéscsaba történetéből című rovatunkban a Prófétához címzett fogadót és éttermet, Békéscsaba anno rovatunkban pedig az egykori bolgárkertészetek munkáját mutatjuk be.

A behir.hu új rovatában, az Apanaplóban a Békéscsabai Médiacentrum egyik szerkesztője, egy leendő édesapa osztja meg tapasztalatait az első gyermeke érkezését övező izgalmakról. A rovat egyes cikkeit most éppen az elsőt, a Csabai Mérlegben is olvashatják.

Megtalálják az újságban azt is, milyen programok, rendezvények várják az érdeklődőket, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő három hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma idekattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL