Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. május 23. 11:28 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizedik száma.

A jaminai és a gerlai postapont után a Lencsési lakótelepen is újra elérhetőek a postai szolgáltatások május 14-étől. A Lencsési úton található vegyesboltban ezentúl két postaablakkal várják a lakókat – a részleteket megtalálják a lapban.

Közeledik a nyár, egy-egy kirándulás, túra erejéig egyre többen választják ismét Pósteleket. A napokban különböző munkálatokat is lehetett látni, bontották a kastély egyik oldalát. A pósteleki parkerdőben rejlő lehetőségekről és az ott folyó munkáról Nagy Ferenc alpolgármestert kérdeztük.

Átadták az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Szentkirály közötti szakaszát; június harmadikától igényelhető az otthon-felújítási támogatás családi házakra; 800 éves az Andreanum – ezúttal ezekről beszélgettünk Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel.

Békéscsaba első kézből rovatunkban a Van értELME! elnevezésű Nemzeti Demencia Programról tájékoztatja olvasóinkat dr. Pálfi Rigó Krisztina.

Az újságban írunk arról, hogy az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartottak az egészségügyi szakdolgozók tudományos ülésével egybekötött megemlékezést a Békés Vármegyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházában, május 16-án. 

A 2024. június 9. napjára kitűzött választásokra lezárult a jelöltajánlás időszaka. A Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette a jelölteket, és elvégezte a jelöltek sorrendjének sorsolását – valamennyi békéscsabai jelölt nevét megtalálják a legújabb Csabai Mérlegben.

Beszámolunk arról, hogy a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete jubileumi gálaműsorral köszönte meg azt a segítséget és támogatást, melyet az elmúlt években kapott a különböző cégektől, szervezetektől.

Olvashatnak az újságban arról, hogy május 16-án Békéscsaba nagycsoportosai gyűltek össze vetélkedni immár huszonhetedik alkalommal a Szent István téren az Óvodai Sportnapra.

Május 11-én tartották meg a Jaminai Vigadalmat a Veres Péter, a Tavasz és a Monda utcák által határolt parkban. A rendezvényen számos program közül választhattak a látogatók, de nem maradhattak el a tradicionális ételek sem.

Három évtizede nyitotta meg kapuit az egykori Steiner Omaszta-kúriában a Munkácsy Mihály Emlékház. Írunk arról, hogyan ünnepelték meg a jeles évfordulót.

A borongós idő ellenére idén is nagy érdeklődés övezte a Lencsési Gyermeknapi Előzetest a Féja Géza téren – erről szintén beszámolunk a lapban.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programok lesznek a Munkácsy Negyedben, mivel várják önöket a közösségi házak, valamint a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.  

További programok »

FEL