Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. február 1. 12:38 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, 2024. évi második száma.

Még többet kell tenni annak érdekében, hogy az itt élők helyben találják meg a boldogulásukat. Azért jöttem, hogy tájékozódjak, és erőt adjak a mindennapokra – fogalmazott Novák Katalin köztársasági elnök, akinek békéscsabai látogatásáról részletesen beszámolunk a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

A magyar kultúra napi gálaműsor vendége volt Gulyás Gergely január 22-én. A Miniszterelnökséget vezető minisztert a rendezvény előtt kérdeztük egyebek mellett a Modern Városok Program lezárásáról, valamint a kormány Békéscsabát érintő gazdaságfejlesztési terveiről.

Az online Árfigyelő komoly segítséget nyújt a családoknak, hogy a legkedvezőbb áron szerezhessék be az élelmiszereket. Január közepétől már az ételallergiások által leggyakrabban fogyasztott laktóz- és gluténmentes termékek is bekerültek a rendszerbe. Az Árfigyelőről Vass Csaba környezetvédelmi tanácsadó tájékoztatta lapunkat.

Zöld önkormányzat rovatunkban Nagy Ferenc alpolgármestert kérdeztük a közelmúltban megnyílt hulladékudvarról, amelyet térítésmentesen, lakcímkártya felmutatásával vehetnek igénybe a csabaiak.

Olvashatnak az újságban arról, hogy soron kívüli ülésen tárgyalt január 29-én a 2024-es költségvetés első olvasatáról Békéscsaba közgyűlése.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt ezúttal a magyar kultúráról, illetve egy másik aktualitásról, a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésének konkrétumairól kérdeztük.

Beszámolunk arról, hogy sikeres újraélesztést hajtott végre Zima Kovács Ilona diplomás ápoló január közepén, a Szent István téri patika előtt, hogy hol tart a Deák utcai híd építése, és arról is, hogy mikor vehetjük használatba az üzletekben az üvegvisszaváltó automatákat.

Megtalálják a lapban továbbá, hogy milyen volt a Csabagyöngye Közösségi Gála, ahol elismerték a kulturális intézményhez tartozó kisközösségek és azok képviselőinek munkáját.

Írunk arról is, hogy ünnepi gálaműsort rendezett Békéscsaba önkormányzata a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én. A Békéscsabai Jókai Színházban tartott eseményen adták át a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést, melyet Perlaki Attila és Fekete Péter vehetett át.

Csabai életképek rovatunkban egy egykori tragédiáról, Mesélő múzeum rovatunkban a Tevan család történetéről olvashatnak, valamint lapunk utolsó oldalán Algerláról és Felgerláról is megtudhatnak információkat.   

Megjelent Berényi Nagy Péter Százszorszép Békés vármegye című könyve. A kötet a bő évtizede kiadott Százszorszép Békés megye című mese-foglalkoztató újragondolt, átdolgozott és bővített kiadása – a részleteket megtalálják a lapban.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak és milyen műsorral várja önöket a Béksécsabai Napsugár Bábszínház és a Békéscsabai Jókai Színház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL