Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. február 15. 13:00 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, 2024. évi harmadik száma.

Mintegy 100 millió forint értékben fejleszti Békéscsaba önkormányzata a város sportinfrastruktúráját 2023-ban és 2024-ben, erről Szarvas Péter polgármester és dr. Szigeti Béla bizottsági elnök beszélt – a részleteket megtalálják a lapban.

Néhány héten belül Békéscsabán is megkezdődik a társasházakban a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék gyűjtése. Hogy mi lesz ennek a menete, arról Nagy Ferenc alpolgármester és Holopné dr. Sztrein Beáta cégvezető tájékoztatja olvasóinkat.

Február elején a megemelt bérüket kapták meg a számlájukra a pedagógusok, a jövő év tekintetében pedig újabb 21 százalékos béremelésről döntött a kormány. Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel ezúttal erről, a fiatalok helyzetéről, valamint az általa alapított díjakról beszélgettünk.

Beszámolunk arról, hogy megújította együttműködési megállapodását a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület és a Békéscsabai Médiacentrum.  A BMC a BRSE TV című magazinon túl a fiatalabb korosztályt is megszólítva, több közösségi platformon megjelenő tartalmat is készít a jövőben.

Békéscsaba első kézből című rovatunkban dr. Pálfi-Rigó Krisztina, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő családi, szociális és egészségügyi tanácsadója számol be arról, hogy elkészült és ingyenesen letölthető a Gyermek Elsősegély mobil applikáció, amely egészségügyi vészhelyzetek esetén komoly segítség lehet.  

Írunk arról, hogy Békéscsaba önkormányzata megtartotta hagyományos élsportolói fogadását, amelyen átadták a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket Baran Ádámnak és Farkas Andrásnak.

Hetek óta kívül-belül szépül a békéscsabai Szent István téri-Andrássy úti sarok. Megtudakoltuk, hogy az épületrész új tulajdonosa, Braun Attila mire készül a patinás helyen.

Idén egészen rövid volt, csak öt és fél hétig tartott a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszak, a Csabai Mérleg legfrissebb számában írunk arról, hogy űzték el a telet farsang farkán a csabaiak.

Egész éves programsorozattal készülnek a Munkácsy Negyed kulturális intézményei Munkácsy Mihály 180. születésnapjára. A lapban olvashatnak arról, mit terveznek erre az évre. 

Részletesen beszámolunk arról, hogy három év kényszerű szünet után újra jótékonysági bált rendeztek Békéscsabán, melynek kedvezményezettjei a Békéscsabai Bartók Béla Kórus Egyesület és a Békés Megyei Népművészeti Egyesület.

Békéscsaba anno rovatunkban írunk arról, hogy százötven éve indult Csaba első újságja, Mesélő múzeum rovatunkban pedig arról, hogy milyenek voltak a vasalás eszközei egykor.    

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak és milyen darabokkal várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház és milyen meglepetést tartogat a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL