Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2023. december 14. 12:42 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei utolsó száma.

Mind a napelempark üzembe helyezése, mind a közvilágítás átfogó ledesítése hozzájárult ahhoz, hogy a károsanyag-kibocsátás és az energiaköltségek is csökkenjenek Békéscsabán. A vármegyeszékhely energia-felhasználását érintő eddigi fejlesztésekről és a tervekről Nagy Ferenc alpolgármesterrel beszélgettünk

Egy este sem maradnak programok nélkül azok, akik Békéscsaba főterére látogatnak december 3-a és 23-a között. A Csabai Advent programsorozatról, a szervezésről és a fogadtatásról Varga Tamás alpolgármesterrel beszélgettünk.

Helyi szűrőprogrammal javítanák a Békés vármegyében élők egészségi állapotát és életkilátásait; már vannak tapasztalatok az új orvosi ügyeleti rendszer működéséről; a civileknek és a diákoknak is előnyös a közösségi szolgálat – ezúttal egyebek mellett ezekről beszélt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Békéscsaba első kézből rovatunkban írunk arról, hogy az EgészségAblakot használók december elsejétől már a hamarosan lejáró receptekről és a frissen beérkező új egészségügyi dokumentumokról külön is értesítést kapnak. Az alkalmazásról Szferléné Dénes Pálma egészségfejlesztő mentálhigiénikus számol be.

Írunk arról, hogy a közelmúltban hirdették ki a jubileumi, 30. Virágos Magyarország verseny eredményét. Békéscsaba most sem távozott üres kézzel az eredményhirdetésről. .

Egy olyan kollégával dolgozunk együtt a Békéscsabai Médiacentrumnál, aki reggeltől estig szósziporkázik. D. Nagy Bence december 7-én este a Békés Megyei Könyvtárban, saját slam poetry estjén engedte szabadjára szószövevényeit, a lapban erről, és arról is olvashatnak, hogy Horváth Szabolcs kollégánk pedig megkapta a Szeretlek Békéscsaba Egyesület díját.

A Békéscsabai Médiacentrum részeként működő 7.Tv-vel az ünnepeken is változatos műsorokkal várjuk nézőinket. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a hírműsorok és magazinok mellett a helyi művészek, előadók, programok is megjelenjenek a kínálatunkban. Karácsonyra és szilveszterre emlékezetes előadások és hangversenyek felvételeivel készültünk, a Csabai Mérlegben megtalálják, mikor nézhetik meg ezeket.

Beszámolunk az újságban arról, hogy a Munkácsy Mihály Múzeumban mutatták be december 5-én a Mesés Békés című kötet második kiadását, és arról is, hogy városszerte hogyan készülnek az ünnepekre.

Badri színházrajongó. Azonban nemcsak megnézi a darabokat a Jókai színházban és hagyja, hogy átjárják a lelkét a látottak, hallottak, hanem már a színházból hazafelé menet – franciául – megfogalmazza magában, hogy milyen érzéseket vált ki belőle mindez. Aztán hazaérve, választékos magyar nyelven leírja, finomítja és a közösségi oldalán közzéteszi a színházi kritikáját. Pedig nem színikritikus, hanem foglalkozását tekintve vízügyi mérnök, élethivatása szerint pedig egy igen fogékony festőművész és költő. Beghdadi Badreddinnel beszélgettünk. 

Csabai életképek rovatunkban egy régi esküvő előtti meglepetésről, Mesélő múzeum rovatunkban a Napkirály csabai feltűnéséről, Békéscsaba anno rovatunkban pedig Horváth János, egykori iskolaigazgatóról olvashatnak.  

Megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, milyen meglepetéssel várja önöket a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Békéscsabai Jókai Színház, és hogy milyen műsorokkal készül az ünnepekre a 7.Tv.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL