Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2023. november 30. 12:59 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonharmadik száma.

Az elmúlt három évben több mint 1400 darab fát és 3000 darab erdészeti csemetét telepített Békéscsaba önkormányzata. A zöldterületek megőrzéséről, növeléséről dr. Juhász István civil ügyekért felelős tanácsnokkal beszélgettünk.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Szlovák Önkormányzata sokat tesz településünk szlovák vonatkozású tárgyi, szellemi kultúrájának megőrzése, a csabai szlovák nyelvjárás, a szlovák irodalmi nyelv ápolása érdekében – erről Kiszely Andrással, a szlovák önkormányzat elnökével és Szarvas Péter polgármesterrel beszélgettünk.

Decembertől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum összege; javulnak a foglalkoztatási adatok; Békéscsaba egy környezetbarátabb működésre törekszik – ezúttal egyebek mellett ezekről tájékoztatott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Békéscsaba első kézből rovatunkban a Napenergia Plusz Programról nyújt információkat önöknek Alföldi Károly vállalkozó, az önkormányzat gazdasági bizottságának tagja.

Írunk arról, hogy a város vezetői és a Kopp Békéscsabai Altétikai Club vezetői a városházán fogadták a visszavonuló Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökőt és edzőjét, Eperjesi Lászlót.

Olvashatnak a lapban arról is, hogy november 21-én egy férfi összeesett Békéscsabán a nyílt utcán, és hét diák sietett a segítségére – megmentették az életét.

Beszámolunk arról is, hogy A vízválságtól a fenntartható fejlődésig címmel tartott előadást Áder János volt köztársasági elnök, a Vásárhelyi Pál technikumban.

Írunk a Csabai Mérleg legfrissebb számában arról, milyen volt András Napi Kolbászparádé a Lencsési Közösségi Házban; milyen adományokat gyűjtenek rászorulóknak a Karácsonyi Angyalok; és hogy milyen volt az idei Civil Gála.

Beszámolunk arról is, hogy a Tevan nyomda alapításának 120. évfordulója és Schéner Mihály születésének 100. évfordulója alkalmából kettős kiállítást rendezett a Békéscsabai Zsidó Hitközség.

Írunk arról, hogy a Békéscsabai Médiacentrum Kft. a Csabai Mérleg, a behir.hu hírportál és a 7.Tv hármas talapzatán nyugszik. November 20-án volt nyolc éve annak, hogy a televízió az első adásával jelentkezett.

Csabai életképek rovatunkban a Körösvidék száz évvel ezelőtti híreiről, Mesélő múzeum rovatunkban Szent András napjáról, Békéscsaba anno rovatunkban pedig Bródy Sándorról olvashatnak.  

Megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában a Csabai Advent programját, valamint azt is, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, milyen meglepetéssel várja önöket a Békéscsabai Napsugár Bábszínház és a Békéscsabai Jókai Színház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Kultúra

FEL