Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. január 18. 13:48 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, 2024. évi első száma. Mutatjuk, miről ír az újság.

Múlt évben a klímaváltozás jelei Békéscsabán is feltűnővé váltak: sok kiszáradt, beteg fát lehetett látni a város különböző pontjain. A közgyűlés éppen ezért 30 millió forintot különített el több mint 600 fa kivágására. Hogy hol tart a folyamat, arról dr. Juhász István tanácsnokot kérdeztük.

Február 22-e és 25-e között lesz Budapesten a 46. Utazás Kiállítás, amelynek belföldi díszvendége idén Békés vármegye, kiemelten Gyula városa lesz, de Békéscsaba is széles körben vonultatja fel kínálatát. Hogy mit kínál a város a turistáknak, arról Szarvas Péter polgármester számolt be lapunknak.

A kormány 2023 év végén megemelte a minimálbért és a garantált bérminimumot, idén januárban pedig több, a közlekedést és a gazdaságot érintő döntés is született. Minderről Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel beszélgettünk.

A Csabai Mérleg tavalyi utolsó lapzártája után tartotta közgyűlését Békéscsaba képviselő-testülete, ezért januári első számunkban olvashatnak a legfontosabb döntésekről, és arról, hogyan értékelik azokat a képviselők és Szarvas Péter polgármester.

Békéscsaba első kézből című rovatunkban Nagy Sándor önkormányzati képviselő beszél a MÁV-VOLÁN csoport március elsejétől érvénybe lépő, új tarifarendszeréről.

Olvashatnak az újságban arról, hogy a nemzetiségek napja alkalmából tartott ünnepséget decemberben Békéscsaba önkormányzata, valamint a hat nemzetiségi önkormányzat a városháza dísztermében. A gálaműsoron a nemzetiségi önkormányzatok által alapított kitüntetéseket is átadták.

Beszámolunk arról is, hogy a hagyományokhoz híven újévi fogadást rendezett Békéscsaba önkormányzata a városháza dísztermében, január 11-én. Az eseményen a megyeszékhely legnagyobb foglalkoztatóit, intézményi és hatósági vezetőit, valamint a helyi képviselőket köszöntötték.

Idén lesz Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója, amelynek megünneplésére programsorozattal készül a város és készülnek a Munkácsy Negyed intézményei. Erről Varga Tamás alpolgármestert kérdeztük.

Csabai életképek rovatunkban Horthy Miklós csabai látogatásáról, Mesélő múzeum rovatunkban egy bronz emailos korongfibuláról, Békéscsaba anno rovatunkban pedig egy töredéktörténetről olvashatnak.   

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak és milyen darabokkal várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL