Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. március 14. 13:04 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei ötödik száma.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával százmillió forintból három idősek klubja újulhatott meg Békéscsabán, ezek egyike a mezőmegyeri, Kossuth utcai intézmény, ahol az ünnepélyes átadás is megtörtént – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

Olvashatnak a lapban a színház jubileumi ünnepségéről: ugyan már 1840-től kezdődően rendeztek színházi előadásokat különböző helyszíneken, azonban állandó színházi épületre 1879. március 8-áig kellett várni, akkor nyitották meg az első állandó kőszínházat Békéscsabán.

 

Írunk az újságban arról, hogy közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark III. ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki – a projektindítót a közelmúltban tartották.

 

Beszámolunk arról, hogy megszépült, megújult környezetben fogadják a MIVA Bölcsibe érkező gyermekeket az intézmény dolgozói, és arról is, hogy mi történt az evangélikus óvodai szakmai napon, Békéscsabán.

 

Bíró Csaba az 5. számú választókerület egyéni képviselője, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke, valamint a Belvárosi, Településrészi Önkormányzat elnökhelyettese. Mint mondja, képviselőként, a bizottságban és a részönkormányzatban is azon dolgozik, hogy jó legyen Békéscsabán élni – most ő számol be a ciklusban végzett munkáról.

 

A Hiszek Benned Sportprogram keretében szinte egymásnak adták a kilincset az olimpikonok, Kovácsa Antal és Gyáni János után Békéscsabán járt Fábián László, dr. Steinmetz Barnabás, Vajda Attila, dr. Gyarmati Andrea, Hesz Máté és Zala György, valamint női sportnapot is rendeztek Katus Attilával és Rubint Rékával – a program részleteit megtalálják a lapban.

 

Olvashatnak a Csabai Mérleg legfrissebb számában arról, hogy ünnepélyes keretek között mutatták be Fekete Pálnak, Békéscsaba díszpolgárának a legújabb könyvét a városháza dísztermében. A Magyar mártírok 1956, Csak a szél sír felettük című könyv az 1956-ban történt eseményeket hozza közelebb az olvasóhoz. 

 

Amellett, hogy nagy szerepet vállalt a Békéscsaba újratelepítésének háromszázadik évfordulója alkalmából megrendezett emlékév kapcsán, a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör tavaly új, központi helyet elfoglaló látványossággal rukkolt elő. A közeljövőben ennél is nagyobb attrakciót honosítanának meg  – megtalálják az újságban, hogy mi az álmuk.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

A Csabai Mérleg legfrissebb száma itt is elérhető.

 

További programok »

Közélet

A csabai kolbász áll a középpontjában az új békéscsabai kalandszobának

Tesztüzemben van az a békéscsabai kalandszoba, amelyet az Uhrin Zoltán Klubházban nyitottak meg a héten. A Csabai Kolbászklub Egyesület a behir.hu kérdésére elmondta, hogy egy Európai Uniós pályázat segítségével hozták létre a megyeszékhelyen egyedülálló, kolbászhoz kapcsolódó kalandszobát.
2020. augusztus 13. 18:37
FEL