Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2023. január 12. 12:24 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei első száma.

Lassan a végéhez közeledik a Munkácsy Negyed részét képező Urszinyi-Beliczey kúria felújítása, amely néhány hónap múlva a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthonául szolgál majd – erről Varga Tamás alpolgármesterrel és Lenkefi Zoltánnal, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatójával beszélgettünk.

A városnak jelenleg 150 hektárnyi erdeje van, a közterületeken pedig több mint 63 ezer fa áll. A fák gondozásáról, pótlásáról Ádám Pált, a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnökét kérdeztük.

Nehéz év előtt állunk. A családok mellett az önkormányzatok is folyamatosan számolnak, újraterveznek, részben a megemelkedett energiaárak miatt. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ezúttal arról nyilatkozott lapunknak, hogyan indulunk neki az új évnek, mire számíthatunk 2023-ban.

December 15-én tartotta legutóbbi közgyűlését Békéscsaba képviselő-testülete. A Csabai Mérleg idei első számában számolunk be arról, melyek voltak a legfontosabb döntések, és hogyan értékelték azokat a különböző pártok, frakciók képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

Írunk az újságban arról, milyen volt a 34. Szilveszteri Futógála, kik voltak a megye idei első babái, valamint arról is, hogyan telnek az év első napjai a Békéscsabai Jókai Színházban.

Csabai életképek rovatunkban folytatódik az Apponyi-utcák sorozat, Mesélő múzeum rovatunkban a Gerla mellett talált ereklyetartó mellkeresztről, Békéscsaba anno rovatunkban pedig egy nagyon hideg, régi télről olvashatnak.

Megtalálják a lapban továbbá azt is, hogy milyen programokkal készülnek a nyitva tartó közösségi házak, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

 

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
14:58
FEL