Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. február 28. 10:24 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei negyedik száma.

 

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulójára emlékeztek Békéscsabán a festőóriásról elnevezett múzeumban. Az ünnepségen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár bejelentette, hogy a múzeum működését az Emberi Erőforrások Minisztériuma ebben az évben százmillió forinttal, a Munkácsy Év programsorozatát pedig további harmincmillió forinttal támogatja – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

A képviselők többsége az év legfontosabb döntésének nevezte a február 21-én elfogadott költségvetési rendeletet. Nem véletlenül, ugyanis ez a dokumentum rögzíti azt, hogy Békéscsaba önkormányzatának milyen bevételei és kiadásai lesznek 2019-ben. A költségvetésről és a közgyűlés legfontosabb döntéseiről olvashatnak a lapban, ahogy arról is, hogyan értékelték azokat a pártok képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

 

Írunk az újságban arról, hogy közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark III. ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki a CsabaParkban, de a forrásból a Szabó Pál tér és a Haán Lajos tér is megújul.

 

Dr. Ferenczi Attila éppen negyedszázada vesz részt a helyi közéletben. Egy ciklus kihagyásával, 1994 óta képviseli a Lencsésit a közgyűlésben, emellett tanácsnokként, a József Attila Lakótelepi Részönkormányzat vezetőjeként és a terület egyik háziorvosaként is igyekszik segíteni az ott élőket. Ezúttal ő számol be az ebben a ciklusban végzett munkáról.

 

Beszámolunk az újságban arról, hogy Díjátadóval egybekötött ünnepi irodalmi estet tartott a Bárka szerkesztősége Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. A Bárka-díjat ezúttal Szabó T. Anna költő és Grecsó Krisztián író kapta meg.

 

Írunk arról, hogy a Munkácsy Mihály Múzeumban megnyílt Andy Warhol Ezüst úton a bölcsőtől a …-ig” című, nagyszabású időszaki kiállítása, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a megnyitón kiemelte: öröm, hogy Békéscsabán a 20. század egyik meghatározó képzőművészének munkásságát reprezentáló anyag jelenik meg.

 

Megtudhatják az újságból, hogy mikor és hol lesz az óvodai beíratás Békéscsabán, és azt is, mikor lesznek a nyílt napok az óvodákban.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, mi lesz a március 15-ei városi ünnepség, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

További programok »

Életmód

Maradnak a 30 fok körüli maximumok

Maradnak a 30 Celsius-fok körüli maximumok. Sok lesz a napsütés, de többször lehetnek záporok, erős, viharos széllel kísért zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
2020. augusztus 9. 17:46
FEL