Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2022. augusztus 11. 14:53 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenötödik száma

Az elmúlt másfél évben tragikus halálesetek miatt, néhány háziorvosi praxis megüresedett Békéscsabán. Ezek pótlása eddig többnyire helyettesítésekkel történt meg, de hosszútávon az önkormányzat célja, hogy új szakemberekkel oldja meg ezt a fontos problémát – erről Varga Tamás alpolgármester számolt be lapunknak.   

Békéscsaba önkormányzata közszolgáltatási szerződés keretében, a Dareh Bázis Nonprofit Zrt. útján látja el a hulladékgazdálkodási feladatokat, a szelektív gyűjtésről részletesen írunk az újságban.

Az orosz-ukrán háború átírta a terveinek, az ebből fakadó helyzetet mindenki érzi, egyrészt a pénztárcáján, másrészt a tekintetben is, hogy törékenyebb lett a biztonság, kevésbé tervezhető a jövő. Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel egyebek mellett erről beszélgettünk.

A gazdákat sújtó aszályról, a Békéscsaba zöldfelületein is egyre inkább érezhető csapadékhiányról és a megoldási lehetőségekről Hanó Miklóst kérdeztük, aki amellett, hogy Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere, őstermelőként is gazdálkodik.

Olvashatnak a Csabai Mérleg legfrissebb számában arról, hogy elkészült a Molnárháznak, Békéscsaba legöregebb lakóházának felújítása. A város által támogatott beruházás célja az volt, hogy a több mint 200 éves épület értékesebb és hosszútávon is fenntarthatóbb legyen.

Banner Zoltán író, művészettörténész, előadóművész júliusban töltötte be a 90. életévét. Jó kedélyű, mosolygós, bizakodó, nyitott a világra, és most is sokat dolgozik, hajtja az alkotni akarás – jó volt beszélgetni vele.

Csabai életképek rovatunkban következik az Apponyi-utcák sorozat VI. része, a  Mesélő múzeum rovatunkban a 150 éve született dr. Berthóty Istvánról, Békéscsaba első polgármesteréről írunk, megmutatjuk, hogyan haladt tovább Csaba a városiasodás útján az 1800-as évek közepén, megírjuk, hogyan kapcsolódik a csabai Szent István szobor egy régi Mária-énekhez, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a csabai kendertermesztésről olvashatnak.

Közelebb hozzuk önökhöz Kiss Kata jelmeztervezőt, rendezőasszisztenst és Veress Erzsi fotósról, énekesről is többet megtudhatnak az újságból.

A Csabai Mérlegben megtalálják továbbá, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mit láthatunk majd ősztől a Békéscsabai Jókai Színház színpadán, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

További programok »

FEL