Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2022. április 7. 15:26 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei hetedik száma.

Április 3-án országgyűlési képviselőket választottunk, és rendben lezajlott a népszavazás is. A Csabai Mérleg legfrissebb számában részletesen beszámolunk az eredményekről, illetve megszólal Békés megye 1. számú választókerületének újraválasztott országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás is.  

Már csak néhány hét és újabb gyöngyszemmel gazdagodik Békéscsaba: hamarosan elkészül a Kiss Ernő és a Kórház utcát összekötő híd felújítása. A Munkácsy-negyed részeként zajló beruházás részleteiről olvashatnak a lapban.  

Beszámolunk az újságban arról, hogy soron kívüli közgyűlést tartott március 23-án Békéscsaba képviselőtestülete. A közgyűlésen megemlékeztek a március 18-án elhunyt dr. Ferenczi Attiláról és aktuális ügyekben döntöttek a képviselők.

Megtudhatják az újságból, hogy Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter polgármester mit mondott az Alföldvíz Zrt. további sorsáról, illetve Békéscsaba vízellátásáról.

Írunk a Csabai Mérlegben arról, hogy mintegy 70 millió forintból újították fel a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Thurzó utcai intézményének a tetőszerkezetét, illetve arról is, hol tartanak a járdafejlesztés kivitelezési munkálatai.

Március 23-án tartották a legújabb Munkácsy-ihletésű köztéri szobor avatóját Békéscsabán. A Rőzsehordó nő leleplezése egy újabb mérföldkő a város kulturális negyedének kialakításában – a részleteket szintén megtalálják a lapban.

Beszámolunk a Csabai Mérlegben arról, hogy a Békéscsabai Médiacentrum munkatársai, Horváth Szabolcs és Kovács Dénes több alkalommal forgattak, készítettek interjúkat az ukrán határ közvetlen közelében felállított logisztikai központban. 

100 éves az Árpád fürdő, egészen pontosan augusztus 1-jén lesz egy évszázada, hogy kitárta kapuit a békéscsabai strandfürdő. Felidézzük a történetét.

Írunk arról, hogy eddig ismert forrásaink alapján az 1520-as évek végéről valók a csabai kastélyról szóló első biztos adatok. Fönnmaradt azonban egy kézirat, mely alapján feltételezhető: a számunkra fontos kastély talán már a 15. század végén is létezhetett, és Beatrix királyné – Mátyás király özvegye – adományozta el a hozzá tartozó birtokokat. Miről szól ez a kézirat, és mennyiben hiteles?

Csabai életképek rovatunkban Reviczky Imréről olvashatnak, Mesélő múzeum rovatunkban a Felvidékről kitelepítettekre emlékezünk, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a csabai motorizáció kezdeteit idézzük fel.

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, hogy milyen programok lesznek az idei Békéscsabai Tavaszi Fesztiválon, milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mit láthatunk a Békéscsabai Jókai Színház színpadán, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Itthon

FEL