Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2021. január 14. 12:29 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei első száma.

Nagyon szeretném, hogy vége legyen a járványnak! Szeretném a csabaiakat mosolygósnak, vidámnak látni, szeretném, ha visszakaphatnák a régi életterüket, összeülhetnének egy sörözésre, sakkozásra, meccs utáni beszélgetésre. De egyelőre még ki kell tartanunk, vigyáznunk kell magunkra és egymásra, hogy később összejöhessünk – fogalmazott Szarvas Péter, akit az elmúlt év tapasztalatairól és a további tervekről kérdeztünk a Csabai Mérleg idei első számában, ahol megtalálhatják azt is, milyen döntéseket hozott közgyűlési hatáskörben Békéscsaba polgármestere.

Múlt év tavasza óta szinte folyamatos a harc a koronavírus ellen. Remélhetőleg néhány hónapon belül kellő mennyiségű, biztonságos vakcina lesz ahhoz, hogy akik kérik, azoknak a teljes átoltására elegendő legyen – fogalmazott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, akivel a járványból való kilábalásról és a további tervekről beszélgettünk.

Az újságban olvashatnak továbbá arról, hogyan értékeli az elmúlt évet, és milyen tervekkel indult 2021-ben Hanó Miklós, Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármester.

Több mint 602 millió forinttal támogatja az állam az Alföldvíz Zrt.-t. A támogatás a cég költségvetési helyzetének rendezésén túl a dolgozók bérének rendezésére is lehetőséget biztosít, októberig visszamenőleg 12 százalékos béremelést kapnak a munkavállalók – a részleteket megtalálják az újságban.

Írunk arról, hogy egymilliárd forint többlettámogatást kap Békéscsaba a Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed fejlesztési projekt megvalósításához, jól halad a Munkácsy Emlékház felújítása, nyáron pedig befejeződhet a Békés Megyei Könyvtár korszerűsítése is.  

Új sorozatunkban jónevű ex, illetve még létező csabai klubokat mutatunk be. Ezúttal az Illésházi utca 1. szám alatti, közel másfél évtizedig sikeresen pulzáló Elefánt Pubot szúrtuk a kultúrvillánkra. A helyiségben közben 2008-ban megalakult, a még ma is jól működő a Csabai Csípős Blues Club.

Olvashatnak továbbá arról, hogy Bartus Gyulának jó orra van a gombához, Boldog Guszti mióta tervezi a Képmaszatokat, hogyan tett szert Puskás Ernőné a bagolygyűjteményére, mennyi mindenbe vágott bele Prekop János, és hogy mit várnak ettől az évtől a csabai olimpikonok.

Békéscsaba 1921 rovatunkból megtudhatják, mi várt az emberekre 1921-ben, Fejezetek Békéscsaba történetéből című rovatunkból a századforduló autós közlekedését ismerhetik meg, Mesélő múzeum rovatunkban Mokos Józsefről írunk, Békéscsaba anno rovatunkban pedig 1880 teléről.

Az újságból megtudhatják továbbá, mit láthatnak a 7.Tv műsorán a következő hetekben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

FEL