Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2020. szeptember 24. 13:20 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizennyolcadik száma.

A tervek szerint az év végére elkészülhet a napelemparkot és villamosenergia-tárolót is magában foglaló okos hálózati rendszer első üteme. A napelempark alapkövét szeptember 17-én tette le Nagy Balázs helyettes államtitkár, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Szarvas Péter polgármester – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

A jórészt a magyar kormány által finanszírozott Modern Városok Program fejlesztéseinek köszönhetően, a megyeszékhely történetében soha nem látott források biztosítják a fejlődést. Ugyanakkor a békéscsabaiak számára fájó, hogy a városban számos szilárd burkolat nélküli utca található, és sok helyen a járdák állapota is elszomorító. A helyzet megoldásáról Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt kérdeztük a lapban.

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. az anyatejes világnap kapcsán hirdetett versenyt azon kisbabák számára, akiket anyatejjel táplálnak. A Békés megye legédesebb anyatejes babája díjátadóját szeptember 18-án, a médiacentrum szerkesztőségében tartották, mutatjuk a nyerteseket.

Befejeződött a CsabaPark és környezetének fejlesztése, amely a „Zöld város kialakítása” című nyertes pályázatnak köszönhetően, 740 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. Hogy mennyi mindenre futotta ebből a forrásból, azt elolvashatják a Csabai Mérlegben.

Írunk arról, hogy pár hónapja Hégely Sándor fesztiváligazgatóval együtt még sokan reménykedtünk abban, hogy javulnak a járványadatok, és esetleg meg lehet tartani az október 22-e és 25-e közé tervezett Csabai Kolbászfesztivált. Sajnos nem így történt, mostanra bizonyossá vált, hogy a COVID-19 miatt erről is le kell mondanunk.

A koronavírus-járvány több őszi programnak is komoly gátat szabott. A szervezők egy ideig még bíztak abban, hogy a Csabai Garabonciás Napokat – szűkített programmal – meg tudják tartani, hogy idén ősszel se maradjon el a Gara-élmény, de ők is változtatni kényszerültek. A lapban megtalálják, mikorra tették át a Garát.

Szeptember 5-én, az Ibsen Ház előtti Bábozdával nyitotta meg új évadát a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Az elmúlt időszakról és a 2020/2021-es évad terveiről Lenkefi Zoltánnal, a bábszínház igazgatójával beszélgettünk.

Békéscsaba 1920 rovatunkból tájékozódhatnak arról, mivel fizettek a csabaiak az első világháború után. Fejezetek Békéscsaba történetéből című rovatunkban egykori bankokról és pénzintézetekről, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a 115 éve felavatott Kossuth-szoborról olvashatnak.  

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, milyen programok, rendezvények lesznek a közösségi házakban a következő hetekben, és mit láthatunk a 7.Tv műsorán. 

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL