Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2020. február 27. 13:28 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei negyedik száma.

Átadták a Linamar Hungary Zrt. harmadik magyarországi telephelyének, egyben elektromobilitási központjának, a Linamar Technology Hungarynak a gyáregységét Békéscsabán. A február 11-én tartott ünnepségen jelképesen átadták az orosházi telephely emelőgép-gyártásra fókuszáló OROS gyáregységének új üzemcsarnokát is. A 25 milliárd forintból megvalósított beruházásokkal 250 új munkahelyet is teremtettek – a részleteket megtudhatják a Csabai Mérleg legfrissebb számából.

Múlt évben volt Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója, Békéscsabán egy éven keresztül tartott a Munkácsy 175 programsorozat, amelynek záró alkalmát a festőóriás születésnapjára, február huszadikára időzítették. Hogy miről beszélt Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Szarvas Péter polgármester és Ando György, a múzeum igazgatója az ünnepségen, elolvashatják az újságban.

Írunk arról, hogy a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, Opauszki Zoltán együttműködési megállapodást írt alá a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör elnökével, Mácsai Sándorral, valamint a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnökével, Ugrai Gáborral Békéscsaba turizmusának fellendítése érdekében.

Olvashatnak arról is, hogy megújult a Fövenyes utca 1. szám alatti, családsegítőnek és idősek klubjának otthont adó épület. Dr. Ferenczi Attila elmondta, hogy a beruházás részeként a kivitelező közel 800 négyzetméteren végzett hőszigetelést és több mint nyolcvan ablakot cserélt ki, valamint arról, hogy márciusra teljesen elkészül a CsabaPark futópályája is, ahol Herczeg Tamás országgyűlési képviselő szerint jó körülmányek között, biztonságban futhatnak majd a mozogni vágyók.

Bemutatkoznak a képviselők rovatunkban ezúttal Gregor László (Hajrá Békéscsaba) és Szente Béla (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők adnak betekintést munkájukba, terveikbe.

A házasság hete apropóján megtudhatják lapunkból, hogy a szakemberek szerint mi szükséges egy harmonikus házassághoz, hogyan érthetjük meg párunkat, és hogy Berta Jimmy Jánosnak miért volt kétszázötven menyasszonya.

 Írunk arról is, hogy miért voltak „sárkányok” a pósteleki kastélyromnál, miről tájékoztatta a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület a TAO-s partnereit, hogyan űzték el a telet a Csabagyöngyénél, miként ért célhoz a városi bál bevétele, hogyan rendezkedtek be őseink az új otthonaikban, vagy hogy milyen volt a Bárka-est a Sík Ferenc kamaraszínházban, és a jótékonysági gála a Békéscsabai Jókai Színházban.

Közzétettük az újságban az óvodai beíratás részleteit, illetve azt is, hogy mely békéscsabai óvodában mikor tartanak nyílt napot.  

A Csabai Mérlegben megtalálják továbbá a Csabai Kalandozások előző fordulójának megfejtését és következő fordulójának feladványait, tájékozódhatnak továbbá arról, mi lesz március 15-én a városi ünnepség programja, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő három hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma idekattintva is elérhető.

További programok »

FEL