Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. november 7. 15:12 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonegyedik száma.

Ünnepélyes keretek között vette át polgármesteri mandátumát október 22-én Szarvas Péter, Békéscsaba regnáló és a következő öt évre megválasztott városvezetője, majd október 31-én a képviselő-testület tagjai is megkapták képviselői megbízólevelüket – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Megalakult a 2019-2024-es időszakra a Békés Megyei Képviselő-testület, az alakuló ülésen Zalai Mihály lett újabb öt évre az elnök. Az új testületben 17 képviselő kapott helyet, erről szintén olvashatnak a lapban.

A kolbászfesztivál a hagyományőrzés és az értékek átadásának szimbólumává vált. Az eddigi 23 hagyományőrző rendezvényen olyan sok kolbász készült, hogyha azokat összetennénk, már hosszabb lenne, mint a Budapest-Békéscsaba távolság – hangzott el a 23. Csabai Kolbászfesztiválon. A négynapos kolbászünnepről képes beszámolót találnak az újságban.  

Október 2-án adták át az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszát, de már látványosan épül Békéscsaba határában, az M44 nyomvonalán az új bazaltbeton körforgalom is. Hogy milyen lesz, azt megnézhetik a Csabai Mérlegben.

Beszámolunk arról is, hogy október 23-án, a Phaedra Rendezvényközpontban és a Nagy Imre téren, november 4-én pedig a Kazinczy utcában, Mány Erzsébet és Farkas Mihály kivégzésének helyszínén, valamint a Berényi úti temetőben emlékeztek az összegyűltek a forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira.

A Csabai Mérlegből megtudhatják, hogy több mint 150 millió forint értékben korszerűsíti egy békéscsabai székhelyű cég a megyeszékhely polgármesteri hivatalát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert forrás révén.

Írunk arról, hogy a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston tagiskolája a közelmúltban rendezte meg az Erasmusdays konferenciáját, melynek zárásaként az intézménnyel együttműködő békéscsabai cégeknek köszönték meg a partnerséget. A vállalkozások az iskolába érkező cserediákoknak biztosítanak gyakorlati helyet. A Békéscsabai Médiacentrum is elismerő oklevelet kapott.

Olvashatnak a lapban arról, hogy milyen koncerttel ünnepelte a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar a 60 éves jubileumát, hogyan nyilatkozott idei teljesítményéről Makra Noémi tornász, hogy mit takar a Lessing úr projekt, vagy hogy miért is szeretik a csabaiak Mézes Bandit és Siti Lacit.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma idekattintva is megtekinthető.

 

 

FEL