Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2018. november 22. 13:22 | Mikóczy Erika

Látványos változáson ment keresztül a békéscsabai vásárcsarnok épülete az elmúlt hetekben. Az augusztus végén elkezdett munkálatok keretében felújítják és akadálymentesítik a csarnok épületét, energetikai korszerűsítést végeznek, a továbbiakban pedig a szabadtéri árusítóhelyeket is lefedik majd. Ezzel azonban még nincs vége, a Modern Városok Program keretében ugyanis mintegy ötmilliárd forintból fejlesztik a békéscsabai piacot – mindezek részleteit elolvashatják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

Az újságban részletesen beszámolunk a legutóbbi békéscsabai közgyűlésről, egyebek mellett a parkolóhelyek bővítéséről, arról, hogy megújulhat a Szigligeti óvoda tanuszodája, valamint az Erzsébethelyi iskola Rózsa utcai épületét is korszerűsítik. Elolvashatják az újságban, hogyan értékelték a legfontosabb döntéseket a pártok képviselői és Szarvas Péter polgármester, de beszámolunk a képviselő-testület jelenlétében megtartott közmeghallgatásról is.

 

Békéscsaba iskoláiból, óvodáiból nyugalomba vonult intézményvezetőket és Díszdiploma elismerésben részesült nyugalmazott pedagógusokat köszöntöttek a közelmúltban a városháza dísztermében – tudósításunkban megtalálják a díszdiplomások névsorát is.

 

Írunk arról, hogy száz évvel ezelőtt, az első világháború befejezése után, november közepén tért haza Békéscsabára a 101-es gyalogezred. Róluk emlékeztek meg a jubileumon a Szabadság téri obeliszknél. A megemlékezést száz önkéntes területvédelmi tartalékos katona eskütétele, és a helyi hagyományőrző egyesület korabeli tárgyakból nyílt kiállítása tette teljessé.

 

A Csabai Mérlegben legfrissebb számából megtudhatják, hogy milyen mesefilmeket forgat a Jókai színház, hogy folytatódik a Kincses Kultúróvoda Program, hogy megnyílt a Kollabor, és hogy Minősített Könyvtári címet kapott a Békés Megyei Könyvtár.

 

Interjút közlünk Paczuk Gabival, aki majdnem tíz év után tért vissza a színpadra. A színésznőnek nagy tervei vannak a hosszúra nyúlt kényszerpihenő után. Önálló zenés estekkel lép fel Békéscsabán, a Jókai színházban, és mint mondja, hiába van látszólag egyedül a színpadon, a Cserháti Zsuzsa dalaira épülő darab előadása közben egy pillanatig sem magányos.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, mikor lesz a BékésCsabai Gyertyagyújtás, milyen programok lesznek az Ökumenikus Advent keretében, hogy hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

 

További programok »

Kultúra

FEL