Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. október 24. 16:29 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszadik száma.

Október 13-án, Békéscsabán is döntöttünk arról, kiknek szavazunk bizalmat, a 2019-2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Szarvas Péterre, az előző ciklus polgármesterére, a Hajrá Békéscsaba jelöltjére 16 211 békéscsabai szavazott (78,92%), így a következő öt évben is ő irányíthatja a várost. A választás részletes eredményét, Szarvas Péter nyilatkozatát, valamint Miklós Attila, Dancsó Tibor, Gyebnár Dávid és a Fidesz értékelését is megtalálják az újságban.

Ma már elkezdődött a Csabai Kolbászfesztivál, a nemzetközi szárazkolbász versenyt viszont már két hete megrendezték. A versenyre különleges készítményeiket és a jó „csabaiakat” küldték el készítőik. A Kolbászkirály címért most is nagy volt a verseny, hogy ki nyert, az elolvashatják lapunkban.

Írunk arról, hogy már a Bartók Béla út 12. szám alatt fogadják a klienseket Békéscsabán a pszichológiai tanácsadó szakemberei. Az épület energetikai korszerűsítését 86 milliós forintos uniós támogatásból valósította meg az önkormányzat, a belső felújítási és festési munkálatok költségét pedig saját erőből biztosították. A hivatalos átadás is megtörtént.

Beszámolunk arról, hogy hangulatosabb lett a Lencsési, részben megújult az Árpád fürdő, és a családsegítő épülete is. Írunk arról is, hogy megalakult a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal, vagy hogy miért mentek Pekingbe a BSZC diákjai.

A kilencvenes években ő volt a legnagyobb lepke Békéscsabán. Zenélt, festett, rajzot tanított, mi több, a vállig érő rockerhajával, a tarka-barka ruháival hamisíthatatlan karaktere volt a városnak… Augusztus közepétől október közepéig volt látható a Munkácsy Mihály Múzeumban Simon-Mazula Tibor Elemi szépség / Pure Beauty című kiállítása, amelynek záróeseményén (finisszázsán) is ott voltunk.  

Megtudhatják az újságból, hogy milyen volt a szlovák gasztronómiai és kulturális fesztivál a Szlovák Kultúra Házában és annak udvarán, miért mondta azt Szily Nóra Békéscsabán, hogy cselekvés nélkül nincs boldogság, mit jelent a Műugrás a Metafizikai Térbe, vagy hogy hol van cumifa „cumielhagyóknak” Békéscsabán.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen programok lesznek milyen események lesznek Békéscsabán, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma idekattintva is elérhető. 

 

 

FEL