Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. augusztus 29. 13:33 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenhatodik száma.

Az Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai ezentúl a korábbinál kulturáltabb körülmények között tanulhatnak az intézmény Rózsa utcai épületben, Békéscsabán. A 2019 tavaszán elkezdődött energetikai felújítás a gerincéhez érkezett. Egyes munkák még hátravannak, de azok az oktatást nem zavarják – a részletetekről a Csabai Mérleg legfrissebb számában olvashatnak bővebben.

Írunk arról, hogy az 1993/94-es bronzérmes csapat tagjait és szakmai stábját köszöntötte Békéscsaba önkormányzata és a Békéscsaba 1912 Előre vezetősége augusztus 25-én vasárnap az NB II-es Békéscsaba-MTK bajnoki találkozón.

Beszámolunk arról, hogy bár a nyári szünetben a városatyák nem üléseznek, a határidős és halaszthatatlan ügyek miatt a város polgármestere soron kívüli közgyűlést hívott össze. A képviselők ezúttal főként technikai jellegű kérdések miatt hoztak döntéseket, és megválasztották a helyi választási bizottság tagjait az őszi, önkormányzati választásokhoz kapcsolódva.

A fejlesztéseket bemutató rovatunkból megtudhatják, hogy megújulnak a Könyves utca 66. szám alatti épületben található szociális bérlakások, folytatódik Békéscsaba kerékpárút-hálózatának fejlesztése, és befejeződött a Mackó-Kuckó óvoda energetikai felújítása.

Az elmúlt öt év történéseit ezúttal Nagy Ferenc alpolgármester értékeli, aki közgyűlési hivatalnokként” pozícionálta magát, ugyanis részt vett a vitákban, a döntések előkészítésében, azonban nem szavazhatott.

A Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője, Opauszki Zoltán képviselő-jelöltsége miatt lemondott erről a tisztségéről. A közgyűlés hozzájárulásával szeptember 1-jétől a posztot Diós Zsolt tölti be, akiről a Csabai Mérleg legújabb számából többet is megtudhatnak.

Olvashatnak az újságban arról, hogyan zajlott a Szent István Napi Előzetes a Lencsésin, az augusztus 20-ai városi ünnepség a Szent István téren, és hogy milyen volt a Főtéri Nyár, a Zenit, a jaminai családi nap, valamint a mezőmegyeri családi- és sportnap.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

Lapunk legújabb számát idekattintva is elolvashatják. 

 

 

További programok »

Itthon

Lélekmozgató békéscsabai program a Magyar Parasport Napja alkalmából

A Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a békéscsabai önkormányzattal közösen szervezte meg a Magyar Parasport Napját szombaton délelőtt. A "Lélekmozgató" elnevezésű kétórás programnak a Csaba Center adott otthont.
13:51
FEL