Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. szeptember 12. 12:09 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenhetedik száma.

Hamarosan elkezdődhet a kerékpárút építése a Szarvasi úti felüljárón. A Terület- és Településfejlesztési Operatív program révén bruttó 280 millió forintból valósul meg a felüljáró szélesítése és a kerékpárút építése. A Szabolcs utcai kerékpárforgalmi létesítmény hiányzó szakasza is elkészül, ezzel teljessé válik a város kerékpárút-hálózata – a részletetekről a Csabai Mérleg legfrissebb számában olvashatnak bővebben.

Írunk arról, hogy a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi megyegyűlést tartott a Megyenaphoz kapcsolódóan a Békéscsabai Jókai Színház Vigadó termében. Az ünnepségen jelen volt Kósa Lajos parlamenti képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke is.

Elkezdődött a tanév, beszámolunk arról, hogyan zajlott az évnyitó a Lencsési iskolában és az Evangélikus iskolában, hogy robotika szaktantermet adtak át a Gésziben, hogy a Közgé eddig kihasználatlan tetőterében három új tantermet alakítottak ki, és hogy rövidesen indul a nyomdaipari képzőközpont kialakítása is.

A fejlesztéseket bemutató rovatunkból megtudhatják, hogy hamarosan elkezdődhet a Fürjesi összekötőút építése, hogy befejeződött a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének a felújítása, parkoló épül a megyeri ovinál és az volt Arany János kollégium is megújul.

Kerekes Ernő tanár úr, aki 1912-ben lelkesen köszöntötte Ady Endrét egy díszebéden, Zilahon, modellt ült kiváló arcképfestővé vált fiának, a békéscsabai kötődésű Kerekes Györgynek. A portré a művész fia, dr. Kerekes Attila képviselő felajánlásának köszönhetően már a Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményét gazdagítja – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Országos elismerést kapott a közelmúltban Rakonczás Szilvia, Békés Megyei Könyvtár igazgatója, Paulikné Tóth Krisztina, a Csabagyöngye Kulturális Központ kulturális szervezője és dr. Tirják László, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója. Velük a munkájukról, a díjról és a terveikről beszélgettünk.

Írunk arról is, hogy néhány hete egy országos kezdeményezéshez kapcsolódva Ulbert Zoltán elindította a 60 ezer fa Békéscsabán elnevezésű kezdeményezést. Az azóta eltelt időben több mint háromezren csatlakoztak a közösségi oldalon létrehozott csoporthoz, terv készül és egyesület alakult a fásításért.

Olvashatnak a lapban arról, hogy milyen volt a Bioritmus Fesztivál, hogy milyen díjakat adtak át a Megyenapon, de arról is, hogyan készítettek „zsebszülőt” a gyerekek.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen programok lesznek ebben az évadban a Békéscsabai Jókai Színházban, a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban, hogy hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

Az újság legfrissebb száma idekattintva is elérhető.

 

További programok »

Itthon

FEL