Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. július 4. 11:47 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenharmadik száma.

 

A Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza június 28-án tartotta Semmelweis napi ünnepségét. Délelőtt megkoszorúzták dr. Réthy Pál síremlékét a Berényi úti temetőben, este pedig a CsabaPark rendezvénycsarnokában gyűltek össze, ahol elismeréseket adtak át. A kitüntetettekről részletesen olvashatnak a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

Beszámolunk az újságban arról, hogy a júniusi közgyűlésén milyen előterjesztéseket vitatott meg Békéscsaba képviselő-testülete, és arról is hogyan vélekedek a legfontosabb döntésekről a pártok képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

 

A Körös Hotel ügye évek óta visszatérő téma Békéscsabán. Sokan az önkormányzatot teszik felelőssé, amiért az épület régóta üresen, beburkolva áll, és a fejlesztésektől szépülő környezetet csúfítja. Az épület tulajdonosát kérdeztük arról, hogy miért nem történtek meg az évekkel ezelőtt ígért fejlesztések, és arról, hogy mi lesz az egykori hotel sorsa.

 

A Csabai Nyár, a Városházi Esték rendezvénysorozat egyik nagy előnye volt mindig is, hogy a Békéscsabai Jókai Színház mellett sok más vidéki és fővárosi társulat előadásai közül válogathatott a közönség. Igaz ez az idei repertoárra is, akárcsak a műfaji gazdagság, ahol a zenés vígjáték a listavezető; a szórakozni vágyók biztosan találnak maguknak való előadást – a részleteket megtalálják legfrissebb számunkban.

 

Ősszel ismét önkormányzati választás lesz. Javában tart a visszaszámlálás, az összegzés időszaka. Ezúttal dr. Kerekes Attila (Fidesz-KDNP) és Takács Péter (LMP) értékeli lapunkban az elmúlt öt évet.

 

Olvashatnak az újságban arról, milyen volt a Múzeumok éjszakája, a Szent Iván-napi vigadalom, a könyvhétzáró irodalmi délután, hogyan zajlanak a sporthétfők, és miről tartott előadást a Csabai Rendezvénypajtában dr. Bagdy Emőke.

 

Írunk továbbá arról, hogy július 11-étől megújul online felületünk, a behir.hu, amely négy éve látja el friss információkkal azokat, akik a helyi és globális hírek, történések iránt érdeklődnek, a városban és a térségben zajló fejlesztésekre kíváncsiak, programokat szerveznének, netán a sport, a gazdaság vagy épp a közélet dolgaiba kívánnak betekintést nyerni.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen programok lesznek a Csaba Napon, a Főtéri Nyáron, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

FEL