Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. május 23. 10:42 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizedik száma.

 

A tervek szerint októberben adják át az M44-es gyorsforgalmi út középső, Tiszakürttől Kondorosig terjedő, 62 km hosszú szakaszát. A beruházásról Herczeg Tamás, Dankó Béla és dr. Kovács József országgyűlési képviselők, valamint a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója, Pántya József tartott a helyszínen bejárással egybekötött tájékoztatót május közepén – erről szóló képes beszámolónkat megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

Május 16-án tartotta soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete. Az újságban írunk a közgyűlés legfontosabb döntéseiről, és arról is, hogyan értékelték azokat a Fidesz-KDNP frakció, az MSZP, az LMP és a DK képviselői, valamint Szarvas Péter polgármester.

 

Olvashatnak az újságban arról, hogy a Békéscsabai Médiacentrum Kft. volt a házigazdája május 16-17-én a Helyi Televíziók Országos Egyesülete tavaszi találkozójának, ahol átadták a 2019-es Helyi Érték Díjakat is.

 

A városházán tartották a „Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy-negyed program” című projekt hivatalos átadó rendezvényét. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a projekt részleteit pedig dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője ismertette. Írunk a projektzáróról, és arról, milyen volt, majd milyen lett a belváros a beruházás után.

 

A beszámolnak a képviselők rovatunkban ezúttal dr. Csicsely Ilona önkormányzati képviselő mondja el, mi történt a 11-es számú választókerületben ebben a ciklusban.

 

Olvashatnak a lapban arról, hogy milyen volt a családi és missziói nap, az Ability Café, az énekléssel, gitározással egybekötött Ragyogjon kékben a színház program, vagy hogy mivel tölti napjait a 100 éves Mándi János.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, mit kínál a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a következő évadban, milyen színházi programok lesznek július közepéig a Csabai Nyár keretében, milyen gyermeknapi programokkal várják a kicsiket és nagyokat a városban, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

További programok »

FEL