Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. augusztus 8. 11:28 | behir

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenötödik száma.

Az árusok újra a régi helyen, de felújított környezetben várják vevőiket a békéscsabai piacon, vásárcsarnok melletti területen. Ezzel véget ért az a közel kétéves folyamat, amely alatt a csarnokot és a régi kőpados területet is felújították. A részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Olvashatnak az újságban arról, hogy pár nappal az önkormányzati választások időpontjának kitűzése után Békéscsabán is megtörténtek a bejelentések. Eddig Szarvas Péter és Dancsó Tibor indulását jelezték a polgármesteri székért.

A fejlesztéseket bemutató rovatunkból megtudhatják, hogy megfelelő ütemben halad a Békéscsabai Röplabda Akadémia munkacsarnokának építése. A szakemberek március végén kezdték el a munkálatokat, az eredmény pedig már szemmel látható. Továbbá írunk arról is, hogy szeptemberben újra megnyitja kapuit a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéje, és teljesen felújítják a Gabonamúzeum területén álló szélmalmot.

Beszámolunk az újságban arról, hogy újabb három övezetben kell fizetni a parkolásért Békéscsabán: az Árpád sor fürdőhöz közel eső szakaszán, valamint a Szabó Dezső és Jókai út által határolt lakóövezetben is. A Damjanich utca Bartók Béla úthoz közelebbi részén nem helyeztek el automatákat, itt mobiltelefonnal lehet fizetni a parkolásért.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is zivatar, nagy szél és jégeső pusztított. Békéscsabán is letört ágak, kidőlt fák, megrongálódott autók, kerítések, tetők jelezték a nyomát. Gombkötő Zoltán tűzoltó alezredest a viharkárok elhárításáról kérdeztük.

Az elmúlt öt év történéseit a Beszámolnak a képviselők című rovatunkban ezúttal Miklós Attila (MSZP) értékeli, a pozitívumokat és a negatívumokat egyaránt mérlegre téve.

Megtudhatják legfrissebb számunkból, hogy futóversenyt, valamint kerékpáros- és görkori-túrát szervez két ultramaratonista versenyző az M44-esen. Kasnyik Gábor és Tóth László kezdeményezéseként az indulók a Tiszakürt és Kondoros közötti, több mint 58 kilométert teljesíthetik szeptember 14-én. A résztvevők így egyedi módon, még a hivatalos átadás előtt avathatják fel a gyorsforgalmi út első szakaszát.

Olvashatnak a Csabai Mérlegben továbbá arról, milyen volt a 15. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep, az Orgonák éjszakája, hogy sikerült a 30. Nyári Népművészeti Tábor, és hogyan hódították meg nyáron is a szíveket a musicalek.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, milyen programok lesznek a Főtéri Nyáron, a Szent István Napi Előzetesen vagy éppen augusztus 20-án. Hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrisebb száma idekattintva is olvasható.

 

FEL