Megjelent a Csabai Mérleg idei utolsó száma

2021. december 17. 16:26 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei utolsó száma.

A Kenderföldek területe húsz éve tartozik Békéscsaba belterületéhez. Korábban kertek voltak ott, később sokan döntöttek úgy, hogy kiköltöznek a nyugodt, békés környezetbe. Ahhoz, hogy ott is komfortos körülmények között élhessenek a csabaiak, jelentős infrastrukturális fejlesztések szükségesek. Az önkormányzat döntései alapján most komoly felzárkózásra nyílik lehetőség: a Kenderföldek évtizedeket lép előre. A részletekről Szarvas Péter polgármestert kérdeztük.

A „zöld” gondolkodás egyre nagyobb teret nyer nálunk is. A Békéscsabán évtizedek óta működő szelektív hulladékgyűjtés jelenlegi helyzetéről Nagy Ferenc alpolgármester beszélt lapunknak.

December 14-én tartotta idei utolsó soros ülését Békéscsaba közgyűlése, a lapban olvashatnak a legfontosabb döntésekről.

Az oltási akcióhét eredményeiről, a védettségi igazolványok érvényességéről, az M44-es gyorsforgalmi út új szakaszáról, valamint a Békéscsaba-Lőkösháza közötti vasútfejlesztésről Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyilatkozik a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Az újságban írunk arról, hogy tizenkettedik alkalommal támogatta a Békéscsaba és térsége fejlődését szolgáló nonprofit kezdeményezéseket a Budapest Bank Békéscsabáért Program. A 2021-re kiírt pályázatban 15 helyi civil szervezet nyert támogatást, összesen mintegy 8 millió forint értékben.

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. és a Békéscsabai Médiacentrum Kft. a Munkácsy-negyed kapcsán háromfordulós játékot hirdetett. Beszámolunk arról, hogy kik lettek a Munkácsy-kvíz játék nyertesei.

Írunk továbbá a Kiss Ernő és a Kórház utca közti híd teljes felújításáról, a Békéscsabán megvalósuló komplex energetikai programról, a SMART GRID rendszer kialakításáról és a geotermikus hőhasznosításról, az út- és járdafejlesztésről, valamint arról is, hogy levegőminőségmérő-állomás érkezett Békéscsabára a közelmúltban.

Beszámolunk az újságban arról, hogy Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke december 12-én szentelte fel a felújított evangélikus kistemplomot, és arról is, hogy december 9-én, a Páduai Szent Antal templomban adott koncertet Keresztes Ildikó.

Olvashatnak a lapban arról, hogy Közösségek Kultúrája címmel rendezett programot a Békéscsabai Turisztikai Egyesület a CsabaParkban, valamint arról is, hogy díszesen kivilágított lovas kocsival járta körbe a Mikulás Békéscsabán a fényesi tanyákat, hogy ajándékot vigyen a külterületen  élő gyermekek számára.

Csabai életképek rovatunkban ezúttal arról írunk, miként számolt be annak idején a Körösvidék a hűség városáról. Olvashatnak az újságban arról, hogy milyen karácsonyi ajánlatok voltak felénk egykor. Mesélő múzeum rovatunkban a varázslatos arany félholdról, Békéscsaba anno rovatunkban pedig az 1928-as karácsonyi készülődésről tudhatnak meg többet.   

A Csabai Mérlegben megtalálják továbbá, hogy milyen programokat kínálnak a közösségi házak, és hogy mit láthatnak a 7.Tv műsorán a következő hetekben.

Az újság legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL