Megjelent a Csabai Mérleg idei utolsó száma

2019. december 19. 10:47 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonegyedik száma.

Alig néhány hete gyújtottuk meg az első, a hit gyertyáját az adventi koszorún, aztán jött a második, a remény, a harmadik, az öröm gyertyája és most vasárnap már a negyedik, a szereteté is ég majd. Az egyházi alkalmak, a Csabai Advent, a karácsonyi hangversenyek, az óvodai, iskolai, egyesületi és munkahelyi karácsonyok még a nagy év végi hajrában is segítették a ráhangolódást, segítették, hogy a lényegre figyeljünk. Idei utolsó számunk több cikke is a karácsony jegyében készült. Például írunk arról, kik is azok a mindennapok angyalai, milyen volt az adventi sokadalom, a Lencsési és a gerlai advent, az adventi jótékonysági koncert vagy a kari karácsony. A lapban elolvashatják Szarvas Péter, Herczeg Tamás és Zalai Mihály ünnepi köszöntőjét is.

A Csabai Mérlegben beszámolunk arról, hogy a városháza dísztermében, a nemzetiségek napja alkalmából tartott ünnepségen műsorral mutatkoztak be a békéscsabai közösségek tagjai, és kitüntetéseket adtak át azoknak, akik sokat tettek az adott nemzetiségért. A díjazottak: Szűcs Ferencné, Farkas Gyula, Csobai Lászlóné, Palladi Salvator Cornél és Mayer Sándorné.

A Szociális Munka Napja alkalmából Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést kaptak a Békéscsabai Evangélikus Szeretetszolgálat és a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ házi segítségnyújtást végző gondozó munkatársai – a CsabaParkban tartott ünnepség részleteit szintén megtalálják az újságban.

A Tappe Kft. már hetekkel ezelőtt megkezdte a téli időszámítást az útüzemeltetési feladatokkal kapcsolatban. Az időjárást nehéz kiszámítani, de fel kell készülni a télre, a várható havazásokra – lapunkból megtudhatják, hogyan készült fel a Tappe.  

Írunk továbbá arról, hogy 2011-ben Dénes Attila indította el a csabaihazak.blog oldalt, ahol rendszeres időközönként egy-egy csabai épületet mutatott és mutat be. Tervrajzokon, régi képeslapokon és fényképeken keresztül ismertette a házak történetét egészen napjainkig, ebből készült a Csabai házak almanachja, a Munkácsy Mihály Múzeum legújabb évkönyve.

Az újság legfrissebb számából megtudhatják, mire célzott Zacher Gábor, amikor azt mondta, hogy vérszívót hordunk a zsebünkben, miért volt a BSZC delegációja Tenerifén, hogyan kolbászoltak az Előre labdarúgói, és mit gondolt, érzett a Fradi meccs után a kemény lövéseket hárító Uram János.

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő három hétben.

Az újság legfrissebb számát idekattintva is elérhetik. 

További programok »

FEL