Mégis lehet tűzijátékozni szilveszterkor, de csak magánterületen

2020. december 20. 10:31 | behir

A járvány elleni védekezés érdekében szilveszterkor nem lehet tűzijátékozni - írta szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A felhasználási tilalom azonban csak a közterületekre vonatkozik, tehát magánterületről lehet tűzijátékozni.

A pirotechnikai eszközök árusításával foglalkozó vállalkozások értelmezése szerint az üzletekben továbbra is árusíthatóak a tűzijátékok és petárdák, a tiltás pedig csak közterületre vonatkozik.

Az ezzel foglalkozó boltok számára fontos ez az időszak, forgalmuk nagy része ezekben a napokban keletkezik. Ha nincs koronavírus, december 28. és 31. között lehet a kijelölt helyeken vásárolni, és december 31-én 18:00-tól reggel 6-ig lehet őket használni.

Egy gyulai pirotechnikai üzlet szakemberei tájékoztattak a jelenlegi vásárlási lehetőségekről. 

- A termékeket több osztályba soroljuk: 1-es, 2-es, 3-as és 4-es. Az 1-est 14 éves kor felett, a 2-est 16 éves kor fölött, a 3-ast 18 éves kor felett lehet használni, a 4-est pedig csak profi pirotechnikusok használhatják. Az 1-es és a 2-es pirotechnikai termékeket egész évben szabad vásárolni a pirotechnikai szakboltokban és egész évben fel lehet használni magánterületen - mondta el Leskovicsné Tóth Mária, a Leskovics Pirotechnika Kft. ügyvezetője. 

 

További programok »

FEL