Megint ittas sofőrökkel volt baj a megye útjain

2021. július 24. 10:04 | behir.hu

Gyulán és Szarvason ittas járművezetés gyanúja miatt, Békéscsabán őrizetbe vétel miatt történt rendőri intézkedés pénteken.

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfival szemben intézkedtek a rendőrök július 23-án Békés megyében – számolt be róla a police.hu. Gyulán, a Kossuth utcából 0 óra körül egy tehergépkocsival közlekedő férfit, majd 20 óra 45 perc körül Szarvasról, a Benka Gyula utcából egy személygépkocsi-vezetőt állítottak elő. Mindkét járművezető alkoholt fogyasztott mielőtt elindult, ezt több légalkoholmérés is igazolta. A rendőrjárőrök a szarvasi férfi ellen büntetőfeljelentést tettek és elvették a jogosítványát. Az alsópáhoki férfi ellen is büntetőeljárás indult, illetve ellene szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök, mert nem volt nála a vezetői engedélye.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság szintén pénteken őrizetbe vett egy békéscsabai férfit, mert traktort vezetett annak ellenére, hogy nincs jogosítványa. Az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják. Emellett büntetőeljárás is indult ellene, mert a gyanú szerint ittasan vezetett. 

További programok »

Gyula

Tizedszer is eljátszák a gyulai vár 1566-os ostromát

456 éve zajlott a gyulai vár történetének legfontosabb eseménye, amelyben a mintegy tizenötszörös túlerőben lévő oszmán hadsereg ostromolta az erődítést. Az 1566-os ostrom hősei előtt ebben az évben is tíz helyszínen, több mint kétszáz hagyományőr tiszteleg azzal, hogy hadijáték keretében eleveníti fel az egykori történéseket.
08:16
FEL