Meghívó közösségi tervezésben való részvételre

2016. május 9. 12:57 | Mikóczy Erika

A városi kulturális és közösségépítési fejlesztések előkészítését és megvalósítását célzó közösségi tervezésben való részvételre hívják az érdeklődőket a Csabagyöngye Kulturális Központba.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írt ki a helyi kulturális és közösségi terek megújítására. A pályázati felhívás célja a kihasználatlan, leromlott állapotú városi közösségi és kulturális terek, épületek fizikai megújítása és tartalommal való megtöltése. E célt úgy kell megvalósítani, hogy az önkormányzat a fejlesztések előkészítésébe és megvalósításába – az ún. közösségi szinten irányított helyi fejlesztés révén – közvetlenül bevonja az érintett lakosokat, civil szervezeteket, vállalkozásokat.

 

 

Mi az a közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztés?

 

A közösségi szinten irányított helyi fejlesztés célja, hogy adott területen, adott fejlesztésben érintett szereplők – helyi önkormányzat, intézmények, civil szervezetek, lakosok, vállalkozások – együtt gondolkodjanak azon, hogyan lehetne közösségi, kulturális tereiket leginkább a helyi közösség valós igényeinek megfelelően fejleszteni. Ez nem egy lakossági fórum: a közösségi szinten irányított helyi fejlesztés felkarolja az alulról jövő kezdeményezéseket, társadalmi párbeszédre épít és biztosítja a helyi szereplők részvételét a tervezésben, a döntéshozatalban, majd a tervezett kulturális, közösségi projektek megvalósítása és működtetése során is.

 

 

Miért érdemes részt venni ebben?

 

Fontos az Ön részvétele is, hiszen

  • Elmondhatja véleményét, beleszólhat a város, városrész sorsának alakulásába, igényei megjelenhetnek a fejlesztésekben!
  • Megismerheti mások véleményét, elképzeléseit is adott közösségi, kulturális tér megújításáról, hasznosítási lehetőségeiről.
  • Számos új ismerettel, információval gazdagodhat.
  • Közösségi élményben lehet része, új kapcsolatokra tehet szert.

 

Időpont és helyszín

A tervezett első, kötetlen egyeztetés témája: a pályázati konstrukció ismertetése

 

Időpont:    2016. május 9. (hétfő), 16.00

Helyszín:   Csabagyöngye Kulturális Központ, Panoráma terem

                    Békéscsaba, Széchenyi u. 4.

 

Várjuk Önt is sok szeretettel!

Csabagyöngye Kulturális Központ Csabai Civilek Irodája

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:  clld.bekescsaba@gmail.com.

FEL