Meggyújtották az első adventi gyertyát a Lencsésin

2023. december 3. 17:58 | Kovács Dávid

A Fidesz Békéscsabai Szervezete és Alföldi Károly alelnök a Dr. Ferenczi Attila téren várta a lakótelepen élőket, ahol fellobbant a láng az adventi koszorú első gyertyáján.

Advent első vasárnapjának hideg délutánján, forró teával, forralt borral és mazsolás kaláccsal várták az érkezőket.

A térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kereszténység legnagyobb ünnepéhez közelítünk, advent pedig a várakozás időszaka, amikor a hitre, a reményre, az örömre és a szeretetre kell figyelnünk. Herczeg Tamás aktuálisnak nevezte, hogy amikor a köztereken, vagy akár az otthonokban, családi körben meggyújtják az adventi koszorúk gyertyáit, akkor azok fénye messzire világítson, Kijevtől Moszkváig, Tel-Avivtól Gázáig.

Az esemény végén az országgyűlési képviselő és Alföldi Károly gyújtotta meg az első gyertyát a Dr. Ferenczi Attila téren helyet kapó koszorún.

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL