Megérkeztek a tankönyvek több békéscsabai iskolába is

2022. augusztus 11. 16:39 | Szabó Judit

A napokban érkeztek meg az ingyesen átvehető tankönyvek országszerte, így a békéscsabai iskolák többségébe is.

A Lencséi Általános iskolába körülbelül 700 tankönyv érkezett a héten, egyik délelőtt. Az iskolában a tanárok illetve a volt tanítványok segítik a kiválogatást. Ilyenkor évfolyamonként, névre szólóan történik a könyvek szortírozása. Az intézményben a tankönyveket a tanév kezdése előtti napokban vehetik át a tanulók vagy szüleik.

Vida András, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a könyvosztás mindig ütemezetten történik az iskolában, elkerülve a tumultust. Az első évfolyamosok pedig majd csak az első tanítási napon vehetik át a kiadványokat.

 

Fotó: behir.hu

 

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumba augusztus másodikán érkezett meg közel ezer diák tizenkettőezer tankönyve. Ezeknek a kiválogatása történik a napokban. Köveskúti Péter elmondta, hogy ezek a tankönyvek már az új generációba tartoznak, ennek köszönhetően a Kréta naplón keresztül a tanulók és a pedagógusok le is tölthetnek, így digitális formában is használhatóak.

– A Nemzeti Köznevelési Portálon találhatunk hozzájuk különböző digitális feladatokat és különböző feladatgyűjteményeket, mindeféle tantárgyból – mondta el az intézmény igazgatója. 

 

Fotó: behir.hu

 

Az iskolában az a hagyomány, hogy a diákok az első tanítási napon veszik át tankönyveket. Az alsó tagozatosok tantermeikben a padon találják majd meg, a többiek pedig a tornateremben veszik majd fel, névre szólóan. 

További programok »

FEL