Még tart a nevezés a Brillante- 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyre!

2023. március 16. 10:17 | behir.hu

A Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál. A rendezvény napjai alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka van a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül.

A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny, amelyre a bérfőzetők és magánfőzők párlatai mellett várják a szervezők a kereskedelmi főzdék pálinkáit is. Természetesen nevezni lehet határon innen és túl is, az elmúlt években érkeztek már minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és még Izraelből is.

A minták beküldési határideje: 2023. április 14. (péntek) 18:00 óra.

Nevezni a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon, a Brillante - 2023 menüpontban történő regisztrációval lehet.

A versenyre beérkező párlatokat 2023. április 21. és 22. között szakértő zsűri bírálja Lovassy György és Adamik Anikó verseny igazgatók vezetésével a békéscsabai Panoráma Étteremben. A zsűri tagjai nemzetközileg és országosan is elismert pálinkabírálók közül kerülnek ki a versenyigazgató felkérése alapján.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a 2023. május 27-én kerül sor Gyulán, a lehető legnagyobb sajtónyilvánossággal. A díjátadón lehetőséget kívánunk biztosítani az aranyérmes termékek megismerésére, szakmai tapasztalatcserére.

A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu weboldalon érhetőek el, illetve Adamik Anikó is várja az érdeklődőket az alábbi elérhetőségeken:

Email: szervezes@gyulaipalinkafesztival.hu

Mobil +36 20/222-11-65 

 

További programok »

Gyula

FEL