Még nem jogerős, hogy pert nyert Bod Tamás Simonka György ellen

2018. május 7. 18:08 | behir

A Gyulai Járásbíróság 2018. május 7-i döntésével felmentette Bod Tamást, az Együtt gyulai politikusát a nagy nyilvánosság előtt és jelentős érdeksérelmet okozó hivatalos személy elleni rágalmazás vétsége alól. A magánvádló, Simonka György dél-békési országgyűlési képviselő volt.

A gyulai politikus még 2016-ban tett feljelentést az orosházi központú választókerület országgyűlési képviselője ellen a Legfőbb Ügyészségen fedezetelvonás gyanúja miatt. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYFÜ) a feljelentést befogadta, egyben hozzákapcsolta egy, már folyamatban lévő, költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljáráshoz – írja szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményében az Együtt gyulai választókerületi elnöke.

Eszerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága 2014-ben üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el. Ennek alapját a Paprikakert TÉSZ Kft.-nél és a Magyar Termés TÉSZ Kft.-nél végzett adóigazgatási vizsgálatának megállapításai, valamint a NAV Központi Hivatala Pénzmosás Elleni Információs Irodájának feljelentése képezte. Habár a Fidesz országgyűlési képviselőjét nem hallgatták ki, vizsgálták a kormánypárti politikus, a Magyar Termés TÉSZ Kft.-hez fűződő kapcsolatát.

A 2016-os feljelentés nyomán Simonka György is feljelentést tett, Bodot rágalmazással vádolta. Most a Gyulai Járásbíróság felmentő ítéletében kimondta, hogy a magánvádló, Simonka Györggyel szembeni rágalmazás nem valósult meg. A magánvádló nem tudta bizonyítani, hogy az adott sajtótájékoztatókon melyek lehettek azok a tényállítások, amelyek rágalmazást valósíthattak meg. Bod Tamás vallomásában pedig megerősítette, hogy a sajtótájékoztatókon a feljelentését és az arra adott konkrét és érdemi főügyészségi választ ismertette. Az ítélethirdetés után Simonka György fideszes országgyűlési képviselő meglepetésének adott hangot, egyben ügyvédjével együtt három nap gondolkodási időt kért.

További programok »

Politika

Orbán Viktor: Köhögve és lázasan senki ne menjen emberek közé!

A miniszterelnök a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében azt kérte, hogy betegen - köhögve, vagy lázasan - senki ne menjen emberek közé. Önkéntes részvétel nélkül semmilyen védekezés nem lehet sikeres. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Magyarország területére illegálisan belépni akaró, az ellenőrzést elkerülő bevándorló, egészségügyi fenyegetést jelent Magyarország számára, amit meg kell akadályozni.
2020. augusztus 7. 12:48
FEL