Medgyesi István Zoltán a Békéscsaba Ifjúságáért díj kitüntetettje

2017. október 5. 16:46 | behir

Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főelőadója az elismerést a Csabai Garabonciás Napokon vette át.

A Szent István Egyetem békéscsabai campusa mellett felállított "Garaboncityben" adták át csütörtök délután a Békéscsaba Ifjúságáért Kitüntetést. Az elismerést azoknak ítéli oda a város közgyűlése, aki a békéscsabai gyermek és ifjúsági korosztály fejlődését, problémáinak megoldását, kimagasló tehetségek gondozását, informális tanulását segítő, a gyermekek és fiatalok szabadidejének eltöltését értékteremtő módon szervező tevékenységét példamutatóan, kivételesen magas színvonalon, lelkiismeretesen, eredményesen, legalább öt éve folyamatosan végzi.

A díjazott méltatásában elhangzott: Medgyesi István Zoltán 2007 augusztusától látja el az ifjúsági bűnmegelőzési feladatokat a Békéscsabai Rendőrkapitányságon. A gyermek és ifjúsági korosztály bűnmegelőzési oktató munkáját végzi Békéscsabán három általános iskolában, a D.A.D.A. program, azaz rendőrség biztonságra nevelési programja keretében.

Az őrnagy a Békéscsabai Szakképzési Centrum Koós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakképző Iskolájában 2014-től iskolai bűnmegelőzési tanácsadói szolgálatot lát el, a Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus iskolában pedig az „iskola rendőre” programmal kapcsolatos feladatokat végzi.  Medgyesi István Zoltán emellett a „Szülők és családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer bűnözés megelőzésében” című program városi koordinátora is. A Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területeihez tartozó települések iskoláiban az iskolák kérésére bűnmegelőzési órákat, szülői értekezleteket tart.

A Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórumban a Békéscsabai Rendőrkapitányságot képviseli. Munkája elismeréseként 2010-ben megkapta „Az év DADA rendőre” országos kitüntetést. A szakterületén jelentkező feladatokat folyamatosan magas színvonalon végzi, mindezek elismeréseként a Csabai Garabonciás Napokon átvehette a „Békéscsaba Ifjúságáért” kitüntetést.

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
18:42
FEL