MCM-Diamant Kaposvár - Swietelsky-Békéscsaba: Újabb csabai győzelem!

2021. november 20. 21:21 | Csiffáry Zsuzsanna

A Swietelsky-Békéscsaba hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Kaposvár otthonában szombat este és továbbra is vezeti a női röplabda Extraliga tabelláját.

1.MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (23, -22, -20, -20)
Női Extraliga, 6. forduló. Kaposvár Aréna. Vezette: Dr. Árpás, Bátkai-Katona.

Kaposvár: Grbac 5, Matic 19, Bashnakova 22, Szedmák 3, Lemmens 13, Wirth 4. Csere: Szpin (liberó) Hegyi, Budai 2. Vezetőedző: Vincent Lacombe

Békéscsaba: Kornienko 8, Glemboczki 7, Klisura 13, Drpa 27, Strunjak 10, Zólyomi 14. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor

Az Extraliga 6. fordulójában az eddig veretlen Swietelsky-Békéscsaba Kaposvárra látogatott. Az ex-csabai Matic pontja vezette fel a találkozót, melyre nyomban érkezett a BRSE válasza. Aztán felváltva estek a pontok, de a somogyiak előbb váltottak ritmust, így 9:6-os hazai vezetésnél Tóth Gábor kényszerült időkérésre. 12-nél ugyan utolérték vetélytársukat, de sorozatos hibák táplálták a kaposvári reményeket. 18:18-ról fordultak a hajrába a felek, amiből a hazaiak jöttek ki jobban és megnyerték az első etapot (25-23) – olvasható a BRSE hivatalos oldalán.
 
A második felvonásban egy "harapósabb" BRSE érkezett a pályára. Megjöttek a csabai blokkok, pontosabbak lettek a labdák, a vendégeknél volt az előny. A kedélyeket a rendkívül indiszponált játékvezetés borzolta, a BRSE vezetőedzője, Tóth Gábor pedig nehezményezte mindezt, amiért villant a sárga lap. A jelentős különbség birtokában csökkent ugyan a csabai koncentráció, de a Diamant csak kozmetikázni tudta a szett végeredményét (22-25).
 
Jöhetett a harmadik játékrész, ahol Marta Drpa állt a csabai együttes élére. Ebben a periódusban, egy-egy parádés labdamenetre alapvető hibák is jutottak. A Kaposvár azeri légiósa révén kapaszkodott, csökkent a differencia, nem maradt el a BRSE-időkérés. Ugyan nem játszott jól az ötszörös bajnok, de hősiesen őrizte előnyét és megfordította a mérkőzés állását (20-25).
 
A negyedik szettet a hazaiak kezdték jobban, 8:4-nél időt kellett kérnie a vendég kispadnak. Bár a Kaposvár mindent bevetett, maradt a 4-5 pontos csabai vezetés. A hajrában még tett egy kísérletet a felzárkózásra a hazai együttes, de Ema Strunjak blokkja lezárta az összecsapást (20-25).
 
A csabaiak hat mérkőzés után 16 ponttal, veretlenül vezeti a tabellát a Vasas előtt. A következő mérkőzésre sem kell sokat várni szimpatizánsoknak, hiszen szerdán 18 órától rendezik a CEV Kupa nyolcaddöntő visszavágóját, amikor az ŁKS Commercecon Łódź együttese érkezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba.
 
 

További programok »

FEL