Mától lehet regisztrálni a harmadik oltásra

2021. augusztus 1. 16:10 | behir

A harmadik oltást augusztus 1-től lehet igényelni online vagy a háziorvosnál. Időseknek és krónikus betegeknek különösen ajánlott

– A közelgő negyedik hullám és az új variánsok megjelenése miatt a kormány Európában előszöritthon elérhetővé tette a harmadik oltást bárki számára – olvasható a pandémiával kapcsolatos kormányzati portálon.  Mint írták, fontos feltétel, hogy jelenleg csak az a 18 év feletti személy tud a harmadik oltásra időpontot foglalni, akinél eltelt legalább 4 hónap a második oltástól számítva, illet mindkét oltását Magyarországon kapta meg.

Aki megfelel ezen kritériumoknak, IDE kattintva jelentkezhet az oltásra. Amennyiben még nem vette fel az első kettőt, akkor azokra is.

– A harmadik oltás beadása különösen ajánlott az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek annak érdekében, hogy megerősítsék védettségüket a delta vírusvariánssal szemben is. Az oltóanyag típusáról a szakmai ajánlás figyelembe vételével az oltóorvos dönti el a helyszínen – írták a honlapon.

Forrás: koronavirus.gov.hu

További programok »

FEL