MATASZ közgyűlés volt Békéscsabán

2022. március 16. 09:25 | behir.hu

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés megyei szervezete Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában tartotta beszámoló és vezetőség választó közgyűlését.

A közgyűlésen jelen volt Durgó Tamás alezredes, a MATASZ országos alelnöke, Lipták József alezredes, a 101. Fekete Imre területvédelmi zászlóalj parancsnoka, illetve Braun Tibor őrnagy a 14. hadkiegészítő és toborzó iroda irodavezetője.

Nagy Zoltán ezredes, a MATASZ Békés megyei szervezetének elnöke beszámolt a 2021-es évről, amelyben a nehéz körülmények ellenére a programok jelentős része megvalósult, sőt, az ejtőernyős verseny megrendezésével komoly előrelépés történt. Az elnök kitért a financiális nehézségekre is, ami zömében a pályázati rendszer nehézségeiből adódott. Elmondása szerint megfelelő, időben érkező anyagi támogatás híján nem könnyű a programokat megvalósítani. Ezt a tagok hozzászólásai is megerősítették.

Durgó Tamás alezredes példa értékűnek jellemezte a Békés megyei szervezet munkáját. Vállalta, hogy a felmerülő kérdéseket közvetíti az országos elnökség felé. Kitért a magyar honvédelem időszerű kérdésire is.

Gulyás László alezredes, alelnök méltatta a 2022. évre tervezett programot, jelezve, hogy megvalósítható. Nagy Zoltán elnök válaszában utalt arra, hogy a programokhoz megfelelő mértékű és időben jövő támogatás és a tagság aktív tevékenysége szükséges. Lipták József alezredes hangsúlyozta a MATASZ fontos szerepét a katonaság és a civil szféra kapcsolatában.

A beszámolót és a 2022 évi munka és pénzügyi tervet a közgyűlésen megjelent tagok elfogadták. Ezután sor került a következő öt évre a megyei elnökség megválasztása; a vezetés kapott újra bizalmat.

Elnök: Nagy Zoltán ny. ezredes, alelnök: Gulyás László ny. alezredes; titkár: Mohácsi Pál, elnökségi tagok: Antal László, Gregor László t. százados, Strbik Mihály ny. törzszászlós, dr. Zahorán János t. orvos százados.

Forrás: Gregor László

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL