Második napja tart az Országos Kamionos Találkozó és Fesztivál Békéscsabán

2024. június 15. 17:43 | behir.hu

Országos Kamionos Találkozóra és Fesztiválra várják az érdeklődőket június 14 és 16 között Békéscsabán, a repülőtéren. A háromnapos programra több száz kamionos és járműve érkezett az ország különböző pontjairól és külföldről egyaránt.

Első alkalommal rendeztek Országos Kamionos Találkozót és Fesztivált a békéscsabai repülőtéren. A rendezvényen izgalmas, szórakoztató programokkal várják a látogatókat, akik számtalan kamiont is megcsodálhatnak.

– A rendezvény célja egy olyan egyedülálló programot hozni ide Békéscsabára, ami a régióban nem volt még. Több száz kamiont vártunk ide a környező országokból és Magyarországról egyaránt, de Svédországból is érkezett hozzánk hét kamion – fogalmazott Hlásznyik Péter, a találkozó szervezője.

A szombati napon többek között gumidobáló versenyre is sor került, továbbá kamionhúzásban is összemérhették erejüket a legrátermettebbek.

– A kamionhúzó versenyünkre nyolc csapat jelentkezett. A megmérettetésen nyolc fős csapatok vehettek részt és az nyert, aki a legkevesebb idő alatt húzta át a járművet a célon – mondta el Szarka Dániel.

A délután folyamán kerékcsere versenyre is nevezhettek az érdeklődők, ahol a győztes az volt, aki a leggyorsabban vette le, majd helyezte vissza a 40 kg-os felnit. A szervezők jövőre ismét szeretnék megvalósítani a kamionosoknak rendezett fesztivált. Ennek időpontját a rendezvény zárásakor, vasárnap jelentetik majd be. 

Galéria

Osgyán Ágnes

További programok »

FEL