Másfél év börtönre ítéltek egy rendőrre támadó szeghalmi férfit

2019. március 30. 09:11 | behir

Nem jogerősen másfél év börtönre ítélt a Szolnoki Járásbíróság egy szeghalmi férfit, aki tavaly májusban Tiszajenőn rátámadt egy rendőrre - közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a férfit hivatalos személy elleni erőszak és közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés és könnyű testi sértés vétsége miatt ítélte el a bíróság. Emellett két-két évre eltiltotta a közügyektől és a közúti járművezetéstől is.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi amfetamin-, metamfetamin- és MDTA-származékot tartalmazó kábítószert fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült. 

A férfi 2018. május 6-án délután ráhajtott Tiszajenőn a vasúti átjárójára és megállt a síneken. Többszöri rendőri felszólítás ellenére sem volt hajlandó autójával továbbmenni, ehelyett többször megütötte és megrúgta az intézkedő rendőrt, aki végül három, jogszerűen leadott lövéssel tudta csak megfékezni. 

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL