Marozsán Fábián nyomában járnának a Gyula Open magyarjai

2024. május 28. 07:22 | Kovács Dávid

Vasárnap és hétfőn az egyéni selejtezőkkel elkezdődött a 15 ezer dollár összdíjazású ITF Gyula Open nemzetközi teniszverseny.

2019-ben Marozsán Fábián és Borsos Gábor kettőse diadalmaskodott a férfi párosok versenyében, Gyulán. Előbbit jelenleg már a legjobb ötven versenyző között jegyzik a világranglistán, szerdán pedig a Roland Garroson a bolgár Grigor Dimitrovval csap össze, így neki ugyan nem, de több magyarnak is lehet szurkolni az idei viadalon a következő napokban.

A nemzetközi mezőny fiatal teniszezői öt év szünet után lépnek újra a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub salakjára. A világ minden tájáról érkezett nevezés, az európai versenyzők mellett tengerentúli játékosokat is lehet találni a mezőnyben.

– A legfontosabb, hogy minél több olyan nemzetközi versenyt hozzunk Magyarországra, ahol a lehető legnagyobb létszámban indulhatnak magyar teniszezők – fogalmazott Sávolt Attila, az MTSZ szakmai igazgatója a hazai szövetség oldalán.

A keddi, első főtáblás napon már több magyarnak lehet szurkolni, hiszen Hornung Gábor, Jilly Ádám, Kincses Kolos, Belkovics Achilles és Bartakovics Marcell is pályára lép a legjobb 32 között. A nézők ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzéseket, amelyek délelőtt 10 órakor kezdődnek.

A mérkőzések pontos időpontjai megtalálhatók az ITF nemzetközi versenynaptárában.

 

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL