Folytatódik a Gyula Open nemzetközi teniszverseny

2024. május 30. 19:21 | Csiffáry Zsuzsanna

Vasárnap és hétfőn az egyéni selejtezőkkel kezdődött a 15 ezer dollár összdíjazású ITF Gyula Open nemzetközi teniszverseny, csütörtökön már a legjobb nyolc közé jutásért zajlottak a mérkőzések. A sportesemény főszervezője szerint a pályára lépő versenyzőknek fontos ez a megmérettetés, hogy az itt megszerzett világranglista-pontokkal és tapasztalatokkal a nagyobb viadalokon is sikeresek lehetnek.

A Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub vasárnap elrajtolt profi tornáján a fiatal, feltörekvő és a világranglistán már jegyzett teniszezők mutatják meg tudásukat május 26-a és június 2-a között.

Kovács Zoltán, a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub vezetőségi tagja, és a Gyula Open nemzetközi verseny versenyigazgatója, egyben főszervezője elmondta, hogy a megmérettetésre Csehországból, Szlovákiából, Hollandiából, Németországból, Ausztriából, de Argentínából és Kolumbiából is érkeztek versenyzők. 

 

Kép: Behir.hu

 

– Ez a negyedik ITF Gyula Open nemzetközi teniszverseny. A játékosok életük első ATP ranglista pontjáért küzdenek, hogy elinduljanak a tenisz ranglétráján. Ezeken a kisebb tornákon a juniorok elkezdik a felnőtt karrierjüket. Itt szerzik meg az első pontjukat ahhoz, hogy magasabb tornákon tudjanak indulni. Ennek érdekében a játékosok hétről hétre utaznak egyik országból a másikba. Jelenleg Európában hetente 6-7 verseny zajlik – mondta Kovács Zoltán, akit örömmel tölt el, hogy a cseh Wimbledon junior páros bajnok, Jakab Filip is pályára lépett. 

Kovács Zoltán hozzátette, hogy a rendezvény a Magyar Tenisz Szövetség vezényletével valósulhatott meg, amelyhez a Gyulai Tenisz Szabadidő Sport Klub szolgáltatta a helyszínt. Arról is tájékoztatott, hogy azért szervezik Magyarországon a sporteseményt, hogy a magyar utánpótlás tehetségeknek ne kelljen utazni. Kijelentette "Fontos, hogy helyben is legyen verseny". 

Madarász Gergely teniszező a Behirnek elmondta, remek lehetőségnek tartja, hogy Gyulán is van színvonalas teniszverseny. 

– Jól érzem magam itt, harmadik alkalommal veszek részt itt a gyulai megmérettetésen. De nem állok le, következő héten Romániába utazom, egy újabb versenyre, majd Nyíregyházán leszek két hétig – fogalmazott Madarász Gergely. 

A mérkőzések pontos időpontjai megtalálhatók az ITF nemzetközi versenynaptárában, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők. Az eseményen való részvétel díjtalan. 

 

Fotók: Bucsai Ákos, Csiffáry Zsuzsanna

Galéria

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL