Márciusig a hónap utolsó szerdáján ürítik a sárga kukákat Békéscsabán

A szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló sárga zsákok helyett sárga szelektív hulladékgyűjtő edényeket kaptak díjmentesen az érintettek Békéscsabán is. Aki valamilyen okból nem kapta meg a sárga kukát, a későbbiekben a Tappe Kft. ügyfélszolgálatán veheti át azt. A kukák ürítésének ideje is módosul.

A Tappe Kft. tájékoztatása szerint Békéscsabán minden érintetthez eljuttattak szórólapot, amelyen arról tájékoztatták a lakókat, hogy mikor érkeznek meg a sárga kukák. Hozzátették, hogy ahol első alkalommal nem jártak sikerrel, ott másodszor is próbálkoztak az edényzet átadásával.

Tájékoztatásuk szerint, aki mégsem kapta meg a sárga kukát, az január 15-e után, csütörtöki napokon 7 és 19 óra között a Luther utca 2. szám alatt, a Tappe Kft. ügyfélszolgálatán veheti át személyesen, és a hazaszállításról is az érintettnek kell gondoskodnia. Elhangzott az is, hogy egyébként a sárga kukák használata nem kötelező, ez csak egy plusz közszolgáltatást jelent, a kuka térítésmentes biztosításával.

A sárga kukákba is ugyanaz kerülhet, mint korábban a sárga zsákokba: összehajtogatott papír csomagolási hulladék, légmentesen összepréselt műanyag- és fém csomagolási hulladék vegyesen. Üveg- és rongyhulladékot a sárga kukába sem szabad elhelyezni, ezeket továbbra is a meglévő hulladékgyűjtő szigetekre érdemes elvinni. A kuka átadásakor egyébként egy matricát kaptak a lakók, azon fel van tüntetve, mi gyűjthető az edényben.

A Tappe Kft.-nél elmondták, hogy a sárga kukákból az újrahasznosítható hulladékot legközelebb január 31-én, szerdán viszik el. Februárban és márciusban ugyancsak a hónap utolsó szerdáján: február 28-án és március 28-án lesz az ürítés. Áprilistól azonban visszatér a korábbi menetrend, vagyis az utolsó szombaton kell kitenni a sárga kukákat.

A Tappe Kft. Luther utca 2. szám alatti ügyfélszolgálata hétfőn és szerdán 8 és 15 óra között, csütörtökön 7 és 19 óra között tart nyitva, kedden és pénteken zárva van. A szelektív hulladékgyűjtő edényzet csak a csütörtöki ügyfélfogadási napon igényelhető. A kft. e-mail címe titkarsag@tappe.hu, telefonszáma 66/439-934.

Megosztás:

Címke: , ,