Márciusban 2,5 milliárd forint összegű útfelújítás kezdődhet meg Békés megye közútjain

2016. február 25. 06:43 | Mikóczy Erika

Márciusban 2,5 milliárd forint összegű útfelújítás kezdődhet meg Békés megye közútjain - tájékoztatta portálunkat Dankó Béla, országgyűlési képviselő, Békés megyei útügyi biztos.

- A Békés megyei úthálózat állapota az elmúlt évtizedek alatt az alulfinanszírozás és a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt súlyosan leromlott. A burkolat hibái különösen kedvezőtlen időjárási körülmények között komoly baleseti veszélyforrást jelentenek a közlekedők számára. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által idén tavasszal indítani tervezett útfelújítási program országos szinten mintegy félezer kilométer hosszú főúti és mellékúti szakaszt érint, mely mintegy 69 milliárd forint összegből valósul meg. Békés megyében ezen projekten belül 17,44 kilométer hosszan megvalósuló beruházások a burkolat megerősítését, a forgalombiztonság és a kapacitások növelését eredményezik - közölte Dankó Béla.

Mint megtudtuk, Békés megyében az idei évi útfelújítási program elsősorban a 44. és 47. számú főutakat érinti, emellett felújítják az Okányt és Vésztőt összekötő út egy szakaszát is. A 44. számú főúton, Szarvas és Kardos közötti szakaszon, illetve a Kondoros területén fekvő szakaszon, összesen 14 km hosszan indulnak meg a javítási munkálatok, míg a 47. számú főúton, Körösladány területén, pedig 1,6 km hosszan. Az Okányt és Vésztőt összekötő 4235. számú út 1,8 km-es hossza újul meg.

A 2,5 milliárd Ft összegű forrásnak köszönhetően javulhat megyénk elérhetősége, biztonságosabbá válhat a közlekedés.

 

FEL