Maradj otthon, és társasjátékozz!

2020. április 11. 10:01 | Gyemendi Réka

Maradj otthon! Ezt hangsúlyozzák a szakemberek és közéleti szereplők is hetek óta a járvány lassítása érdekében. Annak érdekében, hogy könnyebb és szórakoztatóbb legyen az otthon eltöltött idő, társasjátékokat is lehet kölcsönözni Békéscsabán.

A koronavírus-járvány lassításának leghatékonyabb és legbiztosabb módja az, ha mindenki, aki teheti, otthon marad. Ez az idő múlásával egyre nehezebb, hiszen a tavaszi, szép időjárás mindenkit a szabadba csábít. Azonban otthon sem kell lemondani a szórakozásról, hiszen ilyenkor több minőségi időt tudunk szeretteinkkel tölteni. Ennek egyik módja a társasjáték.

A Game Pub Esport Bár a városban egyedülálló szórakozóhely, ami a virtuális és társasjátékok teljes kínálatával rendelkezik, ezeket pedig a járványra való tekintettel már nemcsak megvásárolni, hanem kölcsönözni is lehet webshopjukból.

 

 

Fehér Zsolt, a bár egyik munkatársa elmondta: épp a webshopjukat fejlesztették, amikor berobbant a járvány Magyarországon. Emiatt döntöttek úgy, hogy a közel kétszáz darabos játékkészletüket bérbe is adják. Fehér Zsolt hozzátette: a játékokat minden bérbeadás előtt, és minden visszavétel után egyenként fertőtlenítik. Sőt, ételt is lehet tőlük online rendelni, az alapvető élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat és higiéniai termékeket a partnereik biztosítják számukra. A szórakozóhely dolgozói pedig egész Békés megye területén vállalják ezek házhozszállítását. A Vár-Játék Békéscsaba egyik legnépszerűbb hobby- és játékboltja, tőlük már tizenöt éve lehet társasjátékot kölcsönözni. Mojdiszné Kneifel Edit, a bolt üzletvezetője elmondta: körülbelül 400 féle társas-és kártyajáték közül lehet válogatni. Az üzletvezető hozzátette: a kölcsönzés úgy működik, mint egy könyvtárban: a látogatók megnézhetik a tásasjátékokat, amelyekről tájékoztatást is kapnak az eladóktól. A játékokat lehet egy napra, de több hétre is bérbe venni, a kölcsönzés ára pedig ettől az időintervallumtól függ. 

 

 

További programok »

FEL