MARADJ OTTHON! – A Csík zenekar videoklipje

2020. március 28. 08:00 | behir

A koronavírus-járvány megfékezésére érdekében csökkenteni kell a személyes találkozókat, vagyis a legjobb megoldás, hogy otthon maradunk. Ennek, a legfontosabb üzenetnek a tolmácsolására kérünk fel Békés megyei közismert embereket. Mai üzenőnk a Csík zenekar.

A Csík zenekar Kossuth-díjas, részben népzenét, részben népzenei elemeket is felhasználó könnyű- és világzenét játszó magyar együttes, 1988 óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Az eltelt bő három évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt.

A zenekar több szálon kötődik Békéscsabához. Majorosi Marianna énekesnő a megyeszékhelyen született és itt is élt. 9 évesen kezdett énekelni és táncolni a Balassiban. A banda vezetője, Csík János pedig egy ideig Békéscsabán élt.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a zenekar elkészítette a MARADJATOK OTTHON!!!! avagy Csillag vagy fecske karanténban címet viselő klipet. A dal eredetileg egy Kispál és a Borz opusz, Lovasi András szerzeménye. A klip érdekessége, hogy a Csík zenekar minden tagja az otthonában zenél.

A klipet a Csík zenekar hozzájárulásával vehettük be a behir Maradj otthon! kampányába. Köszönjük.

Hallgassuk meg a dalt és fogadjuk meg a tanácsukat!

További programok »

Kultúra

Egyelőre nem lesz biciklis koncert a Meseházban, bár... ki tudja?

Ahogy lazulnak a vírus által szabta korlátozások, úgy nyílnak a közösségi terek. Többek között autósmozikat vagy autós koncerteket engedélyeznek… és innen már csak egy ugrás a biciklis koncert. Ugyanis a csabai meseházi zenész programokra számtalan jazzer bringával érkezik.
2020. június 4. 18:04
FEL