Már csaknem 40 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányában

2019. december 13. 18:37 | behir

Megközelíti a 40 millió forintot a Jónak lenni jó!, a közmédia jótékonysági kampányában összegyűjtött összeg, amelynek idei kedvezményezettje a már 30 éve koraszülöttek mentését és szállítását végző Peter Cerny Alapítvány -mondta Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorának közös interjújában.

A csatornaigazgató hangsúlyozta, ez rekordnak számít, hiszen három hete indították el az akciót, és ennyi idő alatt nagyon-nagyon sokan támogatták azt egy telefonhívással. Az idei adománygyűjtés december 15-én, vasárnap zárul, amikor a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik valamilyen formában a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányba. A felajánlásokat továbbra is várják: a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítványt.

A kampányt tárgyi felajánlásokkal is lehet támogatni. Idén egy ékszerház például a legendás The Jakson Five gyűrű másolatát ajánlotta fel, amelyre folyamatosan lehet licitálni. A milliós értékű gyűrűt kifejezetten jótékonysági célra szánták.

A gyűrű egy briliánsra csiszolt gyémántokból álló gyémántgyűrű, amelyben hét darab kő található, 0,73 karátnyi mennyiségben. A hét kő az öt The Jackson Five énekest, valamint az édesapát, Joseph Jacksont és az édesanyát, Katherine Jacksont szimbolizálja – nyilatkozta Rónai Gábor, az ékszerház tulajdonosa az M1-nek.

A jótékonysági akcióhoz legutóbb Erdei Zsolt is csatlakozott, ő kedvenc boxkesztyűjét ajánlotta fel. 

 

Forrás: hirado.hu/ MTI

További programok »

FEL