Jónak lenni jó! – idén a koronavírus-járvány árváinak gyűjt a közmédia

2021. november 10. 07:27 | behir.hu

A koronavírus-járvány árváinak segítésére létrehozott Regőczi István Alapítvány munkáját támogatja az idén tizedik alkalommal megrendezendő jubileumi Jónak lenni jó.

Az alapítvány eddig 932 gyermekkel vette fel a kapcsolatot, közülük 629 gyermeket már támogatott. A tervek szerint a következő évtől szeretnék bevezetni a havi támogatások rendszerét, ebben segít a közmédia jótékonysági akciója is. Az M1 Ma reggel című műsorának Siklósi Beatrix a Jónak lenni jó projektvezetője és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója volt a vendége.

–  A negyedik hullám kezdetekor nem is foglalkozhatnánk annál aktuálisabb kérdéssel, mint a koronavírus árváinak a megsegítése – mondta az adásban Siklósi Beatrix.

Azt is hozzátette, hogy sajnos mindennap kapnak híreket arról, hogy egyre több ember kerül kórházba az oltatlanok közül.

„Amikor családokról és gyerekekről hallunk, akik árván maradtak, szerintem nincs olyan jóérzésű ember, aki ne gondolná azt, hogyha lehet, akkor álljunk össze és segítsünk rajtuk is” – tette hozzá.

Eddig tíz év alatt mindig különleges volt a cél, amit a Jónak lenni jó kiválasztott, kitűzött maga elé, de az idei év talán egy kicsit még különlegesebb.

„Azok a kispénzű nyugdíjasok is tudnak segíteni, akik anyagi körülményük miatt nem tudnának többet adni, de megteszik” – mondta a projektvezető.

Dobos Menyhért, Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy ez a műsor identitást erősít, közösséget épít, szolidaritást és empátiát erősít a világon bárhol, hiszen a tengerentúlról is érkeznek adományok.

Már legalább ezer gyermek van Magyarországon, aki a koronavírus-járvány következtében elvesztette egyik vagy mindkét szülőjét.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
17:41
FEL