Már az első nap eredményesen kolbászoltak a Röfifogók

Ha fanfárok nélkül is, de ünnepélyes is megkezdődött a 21. Csabai Kolbászfesztivál, amelynek első versenyszáma, a csütörtök délelőtti ifjúsági gyúrás volt. Az első versenyszámban több vízilabdás fiatal és klubtag is megmérette magát – számolt be a csapatépítő tréningről a klub hivatalos honlapja.

Kezdjük azzal, hogy a zsűri egyik tagja volt az olimpiai bronzérmes Márton Anita mellett csapatunk játékosa, az idei év diák-alpolgármestere, Fazekas Zsolt is. De ott volt a versenyzők sorában többek között Bencsik Bence, Darabos György, Kiss Dániel, Vermes Balázs, a felnőtt „kettes csapatból” Sipaki Zoltán.

No és egy egészen különleges összeállítású gárda a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából: Bucsi Ferenc kapus, Vozár Bálint és Vozár Miklós játékosok, akik mellé beszállt a vezetőedző, dr. Szilágyi Kristóf is.

– Fantasztikus hangulatú eseményen vehettem részt a gyerekekkel, remek csapatépítési lehetőségnek bizonyult ez a kolbászfesztivál is. Ezúttal nem Csirkefogók néven indultunk, hanem Röfifogók néven. És természetesen a reggel edzés után — összegzett a vezetőedző.

S hogy stílszerűek legyenek a vizes sportág hívei: mint a tenger színe, kék kolbászt készítettek.

Egyébként Uhrin Sándor, a Csabai Kolbászklub alelnöke, a zsűri elnöke elmondta, lenyűgöző látványt jelentett, hogy több mint kétszáz csapatban ezernél több gyerek, fiatal készített remek hangulatban kolbászt.

– Jobbnál jobb, szebbnél szebb asztaldíszeket is láttunk, a csapatok egységesen beöltöztek, szóval megadták a módját a kolbászkészítésnek. Örömteli volt, hogy külföldi ifjúsági csapatok is töltöttek. Egy Szlovákiából érkezett csapat pedig népviseletben zenélt is, magával ragadó volt. Az pedig különösen tetszett, hogy óvodásoktól az egyetemistákig élvezettel készítették a kolbászt, szóval nincs félnivalónk a jövőt illetően – hangsúlyozta Uhrin Sándor.

Amúgy a vízilabdaklubunknak sincs félnivalója, hiszen manapság már mintegy kétszázötven gyerkőc jár nap, mint nap az edzésekre, remek és évről évre erősödik az utánpótlás is, amelynek tagjai a tavalyi negyedik helyezett felnőtt csapat nyomdokaiba léphetnek a következő években.

 

Forrás: csabapolo.hu

Megosztás:

Címke: , , , , , ,