Már 2022-ben elhelyezik Paks II első betonelemeit

2021. június 4. 07:15 | behir.hu

A magyar-orosz tárgyalások eredményéről Szijjártó Péter számolt be.

 

A külgazdasági és külügyminiszter a Gazprom és a Roszatom vezetőjével is tárgyalt a napokban.

– A Roszatom vezetőjével az új paksi atomerőmű-beruházás felgyorsításáról tárgyaltunk, úgy értékeltük, hogy szeptember végére minden adva lesz, hogy a második fázisba lépjen az építkezés – jelentette be Szijjártó Péter. Hozzátette: Paks II első betonelemeit 2022-ben már el is helyezik.

A tárcavezető a Gazprom vezérigazgatójával a magyar–orosz hosszú távú gázvásárlási megállapodásról egyeztetett, amely 2021 szeptember végén lejár. Szijjártó Péter kiemelte: a stratégiai cél az, hogy Magyarország földgázellátásának teljes biztonsága érdekében mindig előnyös, rugalmas és hosszú távú megállapodással rendelkezzünk.

A gázellátással kapcsolatban az elvi egyezség is megköttetett, melynek értelmében 2021. október 1-jétől életbe léphet az akár 15 évre szól, rugalmas árképzésű új megállapodás.

Forrás: FB/Szijjártó Péter

További programok »

Politika

A brüsszeli szankciókról tartott lakossági fórumot Nagy István Békésen

Az elhibázott brüsszeli szankciók olyan hatást váltottak ki az életünkre, ami alapjaiban forgatta fel a mindennapok biztonságát – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn este Békésen, ahol egy lakossági fórumon többek között arról beszélt, hogy a normális élet csak a békével térhet vissza, ehhez viszont le kell állítani az Oroszország elleni szankciókat.
2022. november 28. 20:32
FEL