Már 2022-ben elhelyezik Paks II első betonelemeit

2021. június 4. 07:15 | behir.hu

A magyar-orosz tárgyalások eredményéről Szijjártó Péter számolt be.

 

A külgazdasági és külügyminiszter a Gazprom és a Roszatom vezetőjével is tárgyalt a napokban.

– A Roszatom vezetőjével az új paksi atomerőmű-beruházás felgyorsításáról tárgyaltunk, úgy értékeltük, hogy szeptember végére minden adva lesz, hogy a második fázisba lépjen az építkezés – jelentette be Szijjártó Péter. Hozzátette: Paks II első betonelemeit 2022-ben már el is helyezik.

A tárcavezető a Gazprom vezérigazgatójával a magyar–orosz hosszú távú gázvásárlási megállapodásról egyeztetett, amely 2021 szeptember végén lejár. Szijjártó Péter kiemelte: a stratégiai cél az, hogy Magyarország földgázellátásának teljes biztonsága érdekében mindig előnyös, rugalmas és hosszú távú megállapodással rendelkezzünk.

A gázellátással kapcsolatban az elvi egyezség is megköttetett, melynek értelmében 2021. október 1-jétől életbe léphet az akár 15 évre szól, rugalmas árképzésű új megállapodás.

Forrás: FB/Szijjártó Péter

További programok »

Politika

Gulyás: Az amerikai választások eredményétől függ a 2025-ös magyar költségvetés

Hosszabb kihagyás után ismét Kormányinfón számolt be a legutóbbi kormányülésen meghozott döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tájékoztatón – melyen Varga Mihály, a pénzügyi tárca és Nagy István, az agrártárca vezetője is jelen volt – elhangzott, hogy a kormány összesen 675 milliárd forintnyi beruházást ütemez át a költségvetés mozgásterének bővítése érdekében.
2024. április 11. 12:56
FEL