Makra Noémi bronzérmes felemás korláton, Szujó Hanna kupagyőztes gerendán

2018. július 16. 16:58 | behir

Az augusztusi Európa-bajnokság előtt a tornászok utoljára léptek a szerekhez a nyilvánosság előtt, méghozzá a budapesti Tornacsarnokban megrendezett egyik legrangosabb hazai viadalon, a Prolan országos szerenkénti bajnokságon.

A megmérettetés az országos bajnoki cím megszerzésén túl felkészülési versenynek is számított, hiszen a kontinensviadal előtt a tornászok a hétvégén adták elő utoljára a gyakorlataikat téthelyzetben, továbbá az Eb-re utazó csapat névsora is a vasárnapi OB végén került kihirdetésre – írja közleményében a Torna Club Békéscsaba.

A nőknél felnőtt és ifi korosztályban is indultak versenyzők, a felnőtteknél többek között az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka, a kétszeres olimpikon Böczögő Dorina, Makra Noémi, Al-Salty Dália, Fehér Nóra és Péter Sára is bemutatkoztak, az ifiknél pedig Bácskay Csenge, Schermann Bianka, Székely Zója, Szujó Hanna és Purguly Zsuzsanna Kíra mutatta be tudását – utóbbi két tornász a Torna Club Békéscsaba versenyzője.

A bajnokság első napján ugráson és felemáskorláton mérettettek meg a hölgyek, majd vasárnap a gerenda- és a talajgyakorlatok kerültek a középpontba. Makra Noémi felemáskorláton bronzérmet szerzett, ezzel bebiztosította helyét a felnőtt válogatott csapatába, akik képviselik hazánkat az Európa Bajnokságon.

Böczögő Dorina korláton és gerendán ezüst, míg talajon arany éremmel gazdagodott klubunk volt tornásza, aki szintén ott lesz az EB-n.

Szabó Mónika, a csabai klub felnőtt versenyzője szintén szép eredményt ért el, hetedik helyezett lett gerendán és talajon.

Az ifiknél Szujó Hanna, a TC Békéscsaba tornásza kupagyőztes lett gerendán, talajon ezüstérmet nyert, felemás korláton és ugráson a negyedik helyen végzett. Szujó Hanna a bajnokságon elért eredménye alapján tagja lett a Glasgow-ba utazó ifi csapatnak.

Purguly Zsuzsanna Kíra gerendán bronzérmet szerzett és így elsőszámú tartalékként készül továbbra is az EB-re.

Szarka Laura szintén az ifi mezőnyben ért el szép eredményeket, gerendán nyolcadik lett, míg a többi szeren a hetedik helyen végzett.

A lányok felkészítő edzői: Zsilinszki Tünde és Petrovszki Pál.

További programok »

FEL