Május 12-én és 19-én lesz a tavaszi lomtalanítás Békéscsabán

Május 12-én és május 19-én lesz Békéscsabán a tavaszi lomtalanítás. Május 12-én szombaton Jaminában (Szarvasi út – Budapest vasútvonal – Kereki u. által határolt terület), a Kenderföldeken, Mezőmegyeren, Gerlán, Fényesen, a Szója és Meteor utcában lehet kitenni a lomokat. Május 19-én szombaton a belvárosban, az I., II., III., IV., VI. kerületben, Vandháton, a Béke-kertekben, a Keleti-kertekben, a Borjúréti-kertekben és a Kastély-szőlőkben lomtalaníthatnak az ott élők.

 

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagy darabos hulladékoktól (bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják.

 

Kérjük, hogy NE készítsen ki a közterületre lomtalanításkor:
– a háztartásokban naponta képződő háztartási hulladékot,
– ipari, mezőgazdasági tevékenység következtében keletkezett hulladékot,
– veszélyes hulladékot, elektronikai hulladékot,
– építési törmeléket,
– autógumit, autóroncsot és
– zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű).

 

A közterület szennyezésének megelőzése érdekében kérjük, hogy a hulladékot a szállításra megjelölt napon reggel 7 óráig, amennyiben ez nem megoldható, akkor legkorábban a megadott időpontok előtti napon helyezzék ki.

A lomtalanítással kapcsolatos tájékoztatás a DAREH Bázis Zrt. ügyfélszolgálati irodáján a 66/439-934 telefonszámon, illetve a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán a 66/523-800/2131 telefonszámon kérhető.

 

FIGYELEM! Az évi két alkalommal végzett lomtalanítás a hulladékszállítási közszolgáltatás része. Ennek díját a közszolgáltatási díj tartalmazza, ezért azon ingatlanok esetében, amelyek mentességet kaptak a közszolgáltatási díj fizetése alól, a lomtalanítási szolgáltatás nem vehető igénybe.

Veszélyes hulladékok leadására az őszi lomtalanításkor lesz lehetőség.

 

Megosztás:

Címke: , , ,